Aurelia Cristea, deputata ce i-a nenorocit pe fumători, a lăsat politica de-o parte şi mai nou face afaceri cu iubitul – Pop Puşcaş Teodor, unul din greii PSD Cluj, fost şef al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, fost consilier judeţean şi patron al unei firme de pază.

 

De la aprozar, la politician

CV-ul  fostului ministrulu delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, postat pe siteul Camerei Deputaţilor, începe doar de când doamna ministru avea 27 de ani. Lipseşte ca atare informaţia ca înainte Aurelia Cristea a lucrat la un aprozar. Dar apare informaţia ca actualul ministru a fost vânzător la Nufarul în oraşul Huedin. În CV mai există nişte neclaritaţi semnalate de presa locală. De exemplu, Aurelia Cristea spune că a predat la Universitatea Babeş-Bolyai, în realitate ea fiind angajată într-un doctorat, sub îndrumarea profesorului Adrian Ivan care în prezent este rector al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” a SRI.

De remarcat că, în anul 2000, dna Cristea a facut pasul important în carieră: de la aprozar şi Nufarul direct în asigurari, mai precis la sucursala Unita Cluj, unde şef era Remus Lăpuşan, lider al PSD Cluj. Fiindca era „pregătită” Aurelia Cristea a fost numită director adjunct. La vremea respectivă, Aurelia Cristea începe să cumpere mai multe proprietaţi în Cluj Napoca, care mai apoi au disparut din declaraţiile de avere, fiind vândute şi revândute într-un mecanism tip suveică, dar asta este treaba procurorilor. Mai apoi dna Cristea a lucrat în Comisia Nationala de Asigurări pe sume cu multe zerouri de la stat.

 

 

Dragoste la nivel înalt

De câţiva ani, iniţiatorea legii antifumat are şi ea un ”viciu”: se iubeşte cu fostul şef de poliţie Pop Puşcaş Teodor. În 2013, Aurelia Cristea a ajuns pe pozitia a treia pe lista candidaţilor la Consiliul Judeţean Cluj după ce Pop Puşcaş Teodor (pe vremea când era consilier judeţean PSD) i-a făcut cadou un loc eligibil, chiar după ”greii” formaţiunii. Gurile rele spuneau la acea vreme că gestul bărbatului de a-i oferi locul său se explică prin relaţia apropiată dintre el şi candidată.

Anii au trecut şi cei doi nu s-au limitat doar la iubire şi au trecut şi la afaceri serioase. Din 17 ianuarie 2018, Aurelia Cristea a devenit asociată în firma de pază şi protecţie PP Protect al cărui unic administrator este fostul şef al poliţiei clujene. Odată cu venirea lui Cristea şi capitalul social al firmei s-a majorat cu 10.000 lei, astfel Aurelia Cristea deţine acum 50% din societate.

Aurelia Cristea a demisionat în februarie 2017 din PSD, partid in care se inscrisese in 1996. Potrivit scrisorii înaintată către actualul lider al filialei Cluj – Horia Nasra, decizia a fost luată după ce Cristea susţine că activitatea partidului nu se mai reflectă în principiile sale. Fosta ministra a afirmat la acea vreme că a luat această decizie după o ”noapte neagră” pentru România, referindu-se la ordonanţa de modificare a codurilor penale. Aurelia Cristea era unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, însă nu ştim cu ce s-a ocupat după ce şi-a încetat activitatea în partid. Cert este că fosta deputată nu o va duce rău nici de acum încolo. Firma în care este acum asociat alături de iubitul Puşcaş – PP Protect – are aproape 450 de angajaţi şi a fost înfiinţată în 2005, iar în 2016 a avut o cifră de afaceri de peste 12.000.000 lei şi un profit de 1.000.000 lei.

 

 

 

Aurelia Cristea a vrut investiţii pentru amantul Puşcaş la Tetarom

Pe vremea când era deputat PSD, Aurelia Cristea a pledat din această calitate pentru susţinerea investiţiilor în Tetarom, acolo unde Teodor Pop Puşcaş şi-a construit o clădire.

De menţionat că pe vremea când era consilier judeţean PSD, Puscaş a fost unul din sprijinitorii firmei Tetarom, care aparţine Consiliului Judeţean Cluj. Conducerea firmei este aceeaşi ca şi acum. Poate şi de aceea partenerul de viaţă al fostei doamne  ministru a găsit sprijinul necesar când a cerut să primească aproape de a moaca un teren pe care să construiască un sediu de birouri de patru etaje. O mega afacere deoarece chiria anuală plătită de PP Protect este de 4.710 euro pentru parcela de 2.048 de mp. Deci cam 2 euro pe an metru pătrat. Să fie lăcomia de vină?

 

 

Şi cu amanta şi cu soţia

PP Protect este principala firmă a lui Teodor Pop Puscaş, însă pe lângă aceasta, fostul şef al Miliţiei din Cluj-Napoca mai deţine şi alte societăţi. Alături de soţia Aurica Pop Puşcaş, acesta se ocupă de activităţi pentru consultanţă de afaceri şi management, respectiv prin intermediul societăţii Pactcons. Societatea a avut o cifra de afaceri de 96.000 de lei, profit de 46.754 lei si niciun angajat. Societatea a avut anul trecut o cifră de afaceri de 60.000 lei, profit de 22.525 lei şi doar un angajat.

 

 

Toate firmele lui Puşcaş

Puşcaş mai deţine o firmă de protecţie şi gardă şi anume PP Protect Security SRL pe care o conduce împreună cu Rusu Melian Ionel şi Augustin Goga. Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 4.687.032 lei şi un profit de doar 621.971 lei.

Pop Puscaş mai este asociat în cadrul firmei Atlass Group (Hotelul Royal Classic) care este deţinută alături de Vasile Salanţă, acţionar majoritar. În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri de aproape  3, 5 milioane lei, profit de doar 624.650 leii şi datorii de 5,7 milioane lei şi 31 de angajaţi declaraţi.

Fostul miliţian mai este asociat cu Vasile Salanţă şi Nicolae Căpuşan şi într-o altă firmă – Euro Hunter SRL. Societatea a fost înfiinţată în 1992 şi se ocupa de acvacultură înn ape dulci, iar momentan este exclusă din selecţii.

Firma nu a fost foarte profitabilă, având o cifra de afaceri de 20.476 lei în 2011, însă datoriile erau de cinci ori mai mari, respectiv 109.933 lei.

6 COMENTARII

  1. Doamna Carmen Gorgan, ca un cititor fervent al Gazetei de Cluj, va confirm ca dl.general (r) Pop-Puscas Teodor a fost foarte bun profesionist, un manager deosebit si un OM iubit si apreciat de colegi si subordonati (exceptie-politistii certati cu disciplina si lenesii). Cu tot respectul ce-l port jurnalistilor, consider ca viata privata sau succesul in afaceri ale d-lui general, nu constituie obiectul Gazetei de Cluj.
    In situatia in care sunt savarsite fapte de natura penala sau contraventionala, avem institutii cu atributii clare in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here