Minerii de la cariera Jilț, din Gorj, au demarat un amplu protest, după ce trei dintre colegii lor au murit. Aceștia refuză să intre în subteran și solicită demisia conducerii Complexului Energetic Oltenia.

În jurul orelor 13.15, la Complexul Energetic Oltenia, pe linia Tehnologică E 05, pe lângă transportorul T 204 bis, s-a răsturnat o tancheta care transporta muncitorii în cariera la Jilt Sud.

La fața locului s-au deplasat deja doi inspectori de muncă SSM din cadrul ITM Gorj. Din primele raportări, 3 persoane au decedat, un conducător formație de lucru, un electrician și un lăcătuș. În afara acestora sunt 11 persoane rănite.

„Bună dimineața dragii mei mineri de la Cariera Jilț Nord. Asa vreau sa fiți unități! Dați jos pe jeguri de oameni care conduc complexul energetic Oltenia. Începând cu Virgil Popescu și Daniel Burlan pana la șefii ceo care conduc compania și carierele. Niște jeguri de oameni. Au murit 3 muncitori și ei în continuare vor sa joace cu bocancii pe voii. Felicitări! Faceți pentru cei 3 muncitori Dragoș. Gheorghe și Costi, Dumnezeu sa ii odihnească în pace”, scrie un miner pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că PSD îi cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după tragedia de la cariera Jilț, în care 3 muncitori au murit și alți 10 au fost răniți. „Batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, acuză președintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

Tragedie ce putea fi evitată

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari.

Potrivit unui comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia, accidentul a avut loc în momentul în care muncitorii erau transportați din carieră la sediu.

Potrivit ISU Gorj, în accident au fost implicate 25 de persoane. Mașina care transporta muncitorii ar fi rămas fără frâne. „Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, au transmis cei de la ISU.

Citește și: Dezvoltarea orașului Cluj Napoca bate pasul pe loc. Doar 77% dintre proiectele lăudate de Boc au fost finalizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here