Ministerul Apărării a lasat de izbeliște un fost cămin militar de garnizoană construit în anul 1986 în Cluj-Napoca. Deși MaPN susține că respetiva clădire nu e abandonată starea de paragină în care se află transmite cu totul altceva. 

În capătul străzii Mareșal Constantin Prezan a fost construită în anul 1986 o clădire care se află în administrația Ministerului Apărării. În primii ani de folosință aici era cămin militar de garnizoană, acum e doar o clădire care pare de mult abandonată. Terenul pe care se află situat imobilul mai sus meționat, aparținând tot de Ministerul Apărării Naționale, a fost predat printr-un proces-verbal de predare-primire către SC Grup Taurus Development SRL pentru construirea locuințelor pentru personalul MaPN. În baza aceluiași proces-verbal de predare-primire a fost predată către dezvoltator și paza juridică a acestui cămin militar.

Ministerul Apărării susține că pentru reabilitarea acesteia a fost întocmită și înaintată, în anul 2018, în vederea aprobării, o notă conceptuală pentru realizarea investiției „Lucrări de reabilitare la căminul militar de garnizoană, pavilionul G din Cluj Napoca” prin care se urmărește repunerea în folosință a acestei facilități de cazare, cu toate acestea până în mometul de față clădirea nu arată nici măcar un semn de reabilitare, arată exact ca orice altă clădire abandonată în care își petrec oamenii străzii veacul.

Din cauză că respectiva clădire se află în stare de paragină și nu poate fi folosită în continuare în scopul cazării militarilor, MaPN-ul trebuie să plătească pentru fiecare militar cel puțin 500 de euro, bani care ar fi putut să nu fie aruncați pe geam dacă militarii ar fi fost cazați în acest fost cămin militar care le aparține.

Cum își conservă Ministerul Apărării clădirile

Reporterul Gazeta de Cluj a fost să verifice condițiile în care se află clădirea respetivă. Accesul pe drumul care duce spre clădire este privat, fiind păzit la intrare. În clădirea de la pază, situată la intrarea de pe terenul unde se construiesc locuințe pentru personalul Mapn, se aflau două doamne care susțineau că locația exactă a clădirii este secretă și că nu au dreptul să o divulge. După o bună perioadă de timp au dezvăluit locația și i-au dat liber acces reporterului pentru a putea ajunge acolo. Deși Ministerul Apărării susține că nu e abondonată, ci în momentul de față este conservată, clădirea se află într-o stare avansată de paragină. Geamurile sunt sparte, în interior totul este distrus și vandalizat cu diverse mesaje pe pereți și se pot vedea și hainele oamenilor străzii care dorm acolo.

Firma care construiește respectivele locuințe

SC Grup Taurus Development SRL, asociație înființată în anul 2009 și este administrată de Nicolae Ioan Crișan și o are ca asociată pe Raluca Mădălina Bene. În anul precedent cifra de afaceri a ajuns la 8.577.946 și au avut un profit net de 819.050 de lei. Firma a avut și datorii de 3.402.264 lei. În 2018 numărul anagajaților a ajuns la 20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here