Cabinetul de avocatură Coltuc a lansat, pe blogul propriu și pe pagina de facebook, o chemare la un proces colectiv al absolvenților Universității Spiru Haret, promoțiile 2009 – 2012, care au urmat formele de învățământ la distanță (ID)  sau frecvență redusă (FR). Avocații acestui cabinet au instrumentat un număr de mare de astfel de dosare, fiind interesați de atragerea unor astfel de cazuri de mai multă vreme. Ca de obicei, incapacitatea autorităţilor de a rezolva problema absolvenţilor de la Spiru Haret îi afectează pe toţi cei care plătesc taxe şi impozite la bugetul de stat, deoarece zecile de mii de procese deschise împotriva ministerului au ca finalitate nu doar eliberarea unor diplome, ci şi plata unor daune către absolvenţi, pe care Ministerul Educaţiei trebuie să le suporte în solidar cu Universitatea Spiru Haret.

 

Pe blogul Cabinetului de avocatură Coltuc stă scrisă cu litere de o șchioapă o invitație de participare la un proces de proporții, care suna astfel: ”Proces colectiv pentru absolvenții Spiru Haret promoțiile 2009,2010,2011,2012 – ID si FR. Cel mai mare proces colectiv din Romania stă să izbucnească.”

Dacă până de curând Cabinetul de avocat Coltuc racola, apelând la diferite mijloace de publicitate, cum ar fi conferințele de presă, cazuri individuale interesate de acest subiect, de curând avocații acestui cabinet au văzut oportunitatea uriașă a unui proces colectiv, pe care îl mediatizează intens prin diferite canale media. Astfel, la mijlocul lunii iulie a acestui an, cabinetul de avocatură Coltuc a organizat o conferință, care a avut misiunea de a expune realitățile cu care se confrunta absolvenții promoției 2009 a Universității Spiru Haret, care nu și-au primit până la acest moment diplomele.

 

În cadrul conferinței, avocatul Marius Vicențiu Coltuc, fondator al Cabinetului de Avocatură Coltuc, și avocatul Laura Scutaru, colaborator al Cabinetului, au oferit informații necesare pentru absolvenții afectați de scandalul diplomelor Spiru Haret, și i-au informat despre demersurile care pot fi făcute. În cazul acestei conferințe au prezentat şi un caz concret, unicul, al unui absolvent care a câştigat în instanţă daune de 72.000 de lei , reprezentând taxele de şcolarizare, cheltuielile de transport şi beneficiul nerealizat în urma incapacităţii de a-şi folosi calitatea de absolvent de studii superioare.

 

Absolvenți din toate colțurile, uniți-vă!

Îndemnul casei de avocatură este adresat celor câteva mii de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret din promoţiile 2009, 2010, 2011 şi 2012, formele de şcolarizare ID şi FR, ale căror diplome nu au mai fost recunoscute de Ministerul Educaţiei, după ce specializările lor nu au mai fost acreditate.

”Problema este una extrem de gravă, care depăşeşte cu mult dosarele pe clauze abuzive care sunt în număr de aproximativ 5.000 de dosare”, se arată în comunicatul al casei de avocatură.

Reprezentații casei de avocatură se așteaptă la un număr de aproximativ 50.000 de absolvenţi. Ei susţin că, până în prezent, peste 3.800 de absolvenţi Universității Spiru Haret au reuşit să obţină în instanţă eliberarea şi recunoaşterea diplomelor de licenţă şi mai sunt în jur de 1.000 care au decizii definitive, dar încă nu au ridicat documentul de la universitate.

”Alţi aproximativ 50.000 de absolvenţi se pot alătura acestui demers, fiind absolvenţi ai universităţii ale căror diplome nu au fost recunoscute”, a explicat reprezentantul Casei de avocatură Coltuc. Începând cu data de 11 decembrie 2013, cei interesaţi pot trimite o adeziune la adresa avocat@coltuc.ro şi vor fi sunaţi de avocaţi pentru a li se explica ce acte trebuie să trimită.

 

O ispravă marca Abramburica

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret a izbucnit în 2009, când Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei de la acea vreme, a anunţat că formele de învăţământ ID (învăţământ la distanţă) şi FR (fără frecvenţă) ale Universităţii Spiru Haret nu sunt autorizate şi funcţionează în ilegalitate. Aceasta în condițiile în care ministerul nu a semnalat până la acel moment acest lucru zecilor de mii de studenţi care urmau cursurile respectivelor forme de învăţământ. Mai mult decât atât, la acea vreme a ieșit la iveală faptul că reprezentanții ministerului nu avea habar dacă formele respective de învăţământ sunt autorizate sau nu.

Conform unei declaraţii a fostului ministru al învățământului, Ecaterina Andronescu, aceasta a cerut verificarea Universităţii Spiru Haret abia când a văzut cifra uriaşă de absolvenţi din anul 2009.

“În momentul în care s-au cerut formularele de diplome pentru absolvenţii anului 2009, universitatea aceasta a cerut 50.000 de diplome. Când am văzut, am spus că au greşit cu un ordin de mărime şi am cerut să verifice dacă cifra este corectă. Era, iar cu un an înainte se întâmplase acelaşi lucru. Şi atunci am încercat să vedem dacă toate aceste programe care aveau absolvenţi, funcţionează legal sau nu. O comisie pe care am trimis-o acolo a constatat că erau foarte multe programe de învăţământ la distanţă care nu erau autorizate”.

Ar trebuie amintit că Ecaterina Andronescu, tot în calitate de ministru al Educaţiei, a fost cea care a acreditat Universitatea Spiru Haret atunci când aceasta a fost înfiinţată, în anul 2002, de către Aurelian Bondrea, un fost activist comunist.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a României a obligat atât Universitatea Spiru Haret, cât şi Ministerul Educaţiei la eliberarea diplomelor. ICCJ a obligat Ministerul să tipărească diplomele, însă nu să le şi  recunoască, deoarece în perioada 2008-2009 Universitatea nu avea acreditare, prin urmare absolvenţii ar trebui să obţină o nouă hotărâre judecătorească de recunoaştere a diplomelor.

Astfel, incapacitatea autorităţilor de a rezolva problema absolvenţilor de la Spiru Haret îi afectează pe toţi cei, de la absolvenți la cei care plătesc taxe şi impozite la bugetul de stat. Zecile de mii de procese deschise împotriva ministerului au ca finalitate nu doar eliberarea unor diplome, ci şi plata unor daune către absolvenţi, pe care Ministerul Educaţiei trebuie să le suporte în solidar cu Universitatea Spiru Haret.

 

Crina Crainic

2 COMENTARII

 1. Fiti fara grija, am diploma, e recunoscuta, n-am avut niciodata o problema cu asta, ci cu psihopatii criminali care neoficial ma lucreaza sa-mi faca rau in baza calomniilor mafioatei sociopate Ecaterina Andronescu, protejata puscariasului Dan Voiculescu, si pentru asta va caut pe pe voi jegurilor latriniste

  Calomniatorii Antena 3 la puscarie. La puscarie sociopata Ecaterina Andronescu, mafiota protejata de puscariasul Dan Voiculescu. La puscarie colaborationistii lor calomniatorii Universitatii „Spiru Haret”

  O sa va gasesc pe toti psihopatii prosti care-si bat joc de mine in legatura cu Universitatea „Spiru Haret”

  Dovazi FLAGRANTE ca sunteti prosti si daca mai sunteti si absolventi ai universitatilor de stat, dovada FLAGRANTA ca prostii absolva invatamantul superior la universitatile de stat, adica universitatile de stat sunt „fabricile de diplome” de fapt:

  1. am portofolii inegalate pana in prezent in drept si in informatica de alti absolventi ai facultatilor de drept sau informatica, cu mentiunea ca nici macar nu sunt absolvent al facultatii de drept, ci de informatica

  2. care este motivatia voastra reala a disperarii si terorii pentru care umblati cu „fabrica de diplome” in gura, fiindca sunt foarte multe alte universitati private in tara, si doar de spiru haret va e frica de moarte, sau, sunteti de fapt din armata de taranoi mafioti, latrinagii lui Ecaterina Andronescu, mafioata protejata de puscariasul Voiculescu? Ecaterina Andronescu a calomniat Spiru Haret pentru cel putin un motiv clar, ca a finantat opozitia, si al doilea, capitalul politic constituit din profesorii universitari spagari care acum fac puscarie (ce sa vezi, ce coincidenta) cu puscariasul Voiculescu, adica fac parte din aceeasi mafie, era ingrozit ca le fuge ferma de stors spaga de la studenti, la Spiru Haret, ceea ce este exact ce s-a intamplat, mafia profesorilor a pierdut foarte multe spagi din cauza Universitatea Spiru Haret

  3. toti calomniatorii Universitatii „Spiru Haret” refuza sa-mi dea adresa sa ne judecam, adica, nici ei nu cred in ceea ce spun ca sta in picioare in instanta de judecata. Sunteti niste psihopati lasi (pleonasm intentionat, nu se stie in general ca psihopatii sunt lasi)

  Concluzie: inafara de papagalii mafioti latrinisti ai sociopatei criminale Ecaterina Andronescu si puscariasului Dan Voiculescu, restul sunteti niste psihopati de mana a doua, complexati de altii mai destepti ca voi, fiindca nu exista alt motiv posibil si rational pentru calomniile impotriva Universitatii „Spiru Haret”. Pentru ce ti-ar fi frica de cineva mai prost ca tine? Evident pentru ca recunosti ca nu e mai prost ca tine, e mai destept. Absolventii Spiru Haret multi sunt din randul oamenilor muncitori, ai proletariatului, si absolventii universitatilor de stat sunt din randul burgheziei care si-a construit un sistem de „s-o duceti bine” intemeiat pe mafia de cumetrie, adica pe pile, si pe spaga, si astfel se absolva facultatile universitatilor de stat din Romania cel putin, si asta motiveaza de fapt teroarea absolventilor universitatilor de stat, concurenta generata de numarul imens de oameni muncitori care si-au luat o diploma la Spiru Haret si nu le e frica sa deschida o carte si sa dea peste bot un fals profesionist absolvent al universitatilor de stat. Am intalnit personal astfel de specimene, si este incredibil cat de prosti sunt, dar si cat de persistenti sunt in falsitatea lor, adica ei cred ca sunt vazut ca profesionisti daca nu deschid o carte cand lucreaza, si cand gresesc in lucrari banale dealtfel prefera sa arunce vina pe altii desi pot fi facuti de rahatul care sunt iarasi deschizand cartea si demonstrand ca gresesc. Psihopatii romani absolventi ai universitatilor de stat nu sunt doar prosti, sunt psihopati mitomaniaci fanatici, singurul lucru care le lipseste este un altar la care sa aduca ofrande prostiei sinistre din Romania care face victime umane

  lista argumentelor cacanagiilor de antenisti frustrati si speriati de concurenta Spiru Haret: 1. ca sedau teste grila (fals, anul 1 si 2 am dat teste scrise si-n plus in lumea moderna acesta e tipul de examen predominant) 2. ca se da spaga (fals, licenta am dat-o pe un server din SUA specializat in astfel de servicii obiective, controlat de americani. Daca crede cineva sincer ca poti da spaga la Spiru Haret, sunteti mai prosti decat imi imaginez) 3. nici un argument in general, si calomnii generalizate (bineinteles, psihopatii mitomaniaci nu-si dovedesc niciodata calomniile, e specialitatea psihopatilor mitomaniaci colaborationisti cu tarfa penala Ecaterina Andronescu, mafiota sustinuta de puscariasul Voiculescu care a vandut reputatia a milioane de absolventi Spiru Haret si a distrus invatamantul romanesc modern in favoarea armatelor de profesori universitari spagari, dintre care unii infunda puscaria acum cu Voilescu. HUOOO CALOMNIATORILOR ANTENA 3, LA PUSCARIE CU VOI!

  Ecaterina Andronescu, iti urez sa mori in cancer tu si toata familia ta pentru calomniile adresate absolventilor Spiru Haret, ca sa aparati mafia de profesori spagari de la universitatile „de stat”. E un abuz ce i s-a intamplat lui Voiculescu tarfa penala psihopata? Dar ce ai facut tu absolventilor Spiru Haret, sute de mii, milioane de oameni nu e un abuz, jeg uman ce esti? Sa-ti bei oasele topite in cancer ale familiei tale gunoi uman, proasta satului Malovat, tarfa penala Ecaterina Andronescu mafioata protejata de trustul Intact a puscariasului Voiculescu. Huooo calomniatorilor Antena 3, gunoaiele la puscarie!

  P.S. Am diploma, e acreditata de Ministerul Educatiei, nu dau doi bani pe invatamantul romanesc fiindca scoate tampiti intr-adevar, sunt AUTODIDACT si am avut nevoie de hartie ca sa ma integrez in „societate”, respectiv am fost prea sarac sa platesc macar chiria sa dau la o universitate de stat, fiindca la camin nu se poate invata cu salbaticii de romani. Asa ca fiti fara grija, AICI E VORBA STRICT DE RAZBUNARE, SAU JUSTITIE TRADITIONALA, CA VAD CA TOTI FUGITI DE MINE SA VA DAU IN JUDECATA! N-am avut nici o problema cu diploma inafara de psihopatii criminali care cauta sa-mi faca rau folosindu-se de calomniile mafioate sociopate Ecaterina Andronescu, protejata puscariasului Dan Voiculescu, si pentru asta va caut pe pe voi jegurilor latriniste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here