Ca urmare a faptului că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen, ministrul de Interne Lucian Bode va merge în Austria pentru a da asigurări că frontierele sunt bine protejate.

Bode se va întâlni cu ministrul austriac de interne, Gergard Karner, după ce acesta a anunțat săptămâna trecută că Austria nu va fi de acord cu o extindere a spațiului Schengen, potrivit G4Media.ro.

„Sistemul este disfuncțional. Situația din Europa arată foarte clar că protecția frontierelor externe a eșuat”, a explicat, vineri, ministrul austriac de interne, citat de publicațiile Kurier și Der Standard.

Întâlnirea are loc înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) programată pentru vineri pe tema migrației ilegale. Și presa austriacă vorbește despre faptul că ministrul Bode va merge la Viena săptămâna viitoare, însă sursele G4Media au precizat că întâlnirea va avea loc mult mai devreme.

”Mesajul diplomatic al austriecilor este că ar dori susținere anti-migrație atât de la Comisie, cât și din partea României. Ungaria nu acceptă nici un migrant și îi trimite pachet în Austria”, au explicat pentru G4Media.ro surse de la Bruxelles.

1 COMENTARIU

  1. Doamne ferește..!!!!! Nu s-a găsit altul?????E CLAR REZULTATUL…mai vindem ceva după ce austriecii NE DEVALIZEAZA DIN 1992(bănci care repatriata banii, firme de asigurări care ne mulg la greu,OMV e la ei, Padurile la prietenii austrieci a lui WERNER….mi-a scăpat ceva??) ce mai vor acești degenerați???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here