Ministrului i-a fost percheziționat domiciliul în dosarul Novomatic, unde inculpatul este consulul onorific al României. Gernot Blümel ar fi intervenit în favoarea Novomatic primind în schimb o finanțare electorală.

Harald Neumann, consul onorific al României în Austria, este acuzat într-o afacere de corupție cu cazinouri, conform cotidianului austriac Der Standard. Neumann este consul onorific în Sankt Polten, Niederosterreich. Pe pagina de internet a Ministerului român de Externe adresa de e-mail a Consulatului onorific al României este la firma Novomatic, implicată în scandal: honorarkonsulat@novomatic.com (link).

Vorbitor și de rusă, Harald Neumann, este șeful companiei Novomatic și vicepreședinte al Forumului Economic din Viena. El este implicat în afacerile cu jocuri de noroc. (Link: Cv-ul).

În sfacere este implicat și fostul fostul vice-cancelar al ÖVP, ministrul finanțelor Hartwig Löger din partidul lui Sebastian Kurz.

Novomatic funcționează și în România (descrierea de pe pagina de internet din țara noastră): NOVOMATIC România, parte din Grupul NOVOMATIC, una dintre cele mai mari companii de tehnologie a jocurilor de noroc din lume, funcționează cu succes pe piața din România de peste 28 de ani.


Compania noastră este prezentă în toate sectoarele industriei jocurilor de noroc: aparate slot-machine, pariuri sportive, furnizor de VLT (automate jocuri video loterie), jocuri online, procesator de plăți, service, post service, piese de schimb etc.Novo Investment Ro a fost lansată în 2005 și gestionează distribuția aparatelor slot-machine, închiriind și oferind service de întreținere în întreaga țară. Novomatic România gestionează lunar 11,500 de echipamente de joc (2000 echipamente slot machine în propriile operațiuni, 3500 echipamente slot machines închiriate, 5500 VLT-uri, 600 terminale de pariuri sportive) și dispune de două depozite care facilitează procesul de pregătire și livrare al aparatelor în șapte centre: București, Timișoara, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Prin intermediul acestora, se oferă suport tehnic în toată țara, atât pentru echipamentele vândute, cât și pentru cele închiriate.


Datorită extinderii considerabile în întreaga țară, compania este considerată un „showroom uriaș” la nivel național, stabilind standardele în tehnologia aferentă jocurilor de noroc și calității serviciilor. De asemenea, se adaptează în mod constant la cerințele pieței și la schimbările permanente ale serviciilor și produselor oferite.
Grupul se bucură, de asemenea, de o activitate în peste 80 de săli de joc sub brandul „Admiral” și prin intermediul unei rețele extinse de parteneri și terți.
În 2015, NOVOMATIC România a lansat un nou operator în segmentul pariurilor sportive, brandul renumit la nivel internațional „TIP&CASH”. Acesta a adus în România o tehnologie revoluționară în domeniu prin terminalele automate de pariuri și a adus piața pariurilor sportive la un alt nivel. Funcționează în peste 300 de locații proprii și în parteneriat cu o rețea extinsă a celor mai de succes lanțuri de săli de joc.


Cunoscută la nivel internațional drept lider de tehnologie pentru jocurile de noroc și a terminalelor de video loterie (VLT), compania noastră operează în parteneriat cu Compania Națională Loteria Română SA, aproximativ 5.300 VLT, în circa 1.300 de locații.
Începând din 2017, NOVOMATIC România este unicul distribuitor la nivel național al echipamentelor de joc APEX.

Sursa Flux24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here