Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, a declarat că începând cu anul școlar viitor are drept scop schimbarea modului de funcționare a examenului de bacalaureat. Într-un interviu pentru Hotnews.ro aceasta a declarat că urmează ca în urma unei consultări publice să ia decizii cu privire la probele scrise la alegere și modificarea probelor de competențe. Ministrul a menționat că elevii ar putea să-și aleagă a treia probă scrisă la alegere din lista de materii la care aceștia sunt specializați. De asemenea, o altă soluție ar fi introducerea notelor și pentru probele de competențe.

”Anul acesta sub nicio formă nu se poate schimba nimic la bacalaureat. În 2016 am mai avut o consultare publică pe tema aceasta. Este prevăzut în lege modul în care se organizează bacalaureatul. Ori, pentru a face o modificare pe structura bacalaureatului trebuie să fie o modificare pe lege. Au fost atunci voci care au spus că fie trebuie să scoatem acele competențe sau să le păstrăm, dar cu note. Au mai fost cândva și cu note, că în felul acesta i-am motiva pe elevi să învețe și să se pregătească mai bine și pentru acele compentențe. Au fost voci care au spus că nu sunt utile pentru elevi, prin urmare să le scoatem. Numai că există în felul acesta o consultare contradictorie, adică unii spun intr-un fel, alții spun în alt fel. Trebuie până la urmă să iau o decizie”, a precizat Monica Anisie.

Ea a spus că va deschide și acest front legat de modificări la examenul de bacalaureat, pentru că i-a fost semnalată și o problemă legată de a treia probă scrisă, la alegere.


”Cred că voi deschide și acest front, pentru că mai este o problemă legată de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o și în emailurile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia probă scrisă, la alegere, în funcție de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocaționale. Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat. Îmi doresc să deschid și acest front pentru anul școlar următor. Nu pentru anul acesta. Anul acesta nu se poate face nicio modificare și nici nu sunt adepta modificărilor din timpul anului școlar pentru că mi-am dorit întotdeauna să conturăm niște decizii pentru viitor, nu în timpul anului școlar să facem lucrul acesta”, a mai spus Monica Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here