Stelian Ion, ministrul Justiției. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri că protestele actuale sunt diferite față de cele organizate în anii trecuți, iar acum este necesară o reacție fermă deoarece sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

Întrebat, la Prima Tv, „cum se văd” de la Ministerul Justiţiei protestele din aceste zile, Stelian Ion a răspuns că există o diferenţă „destul de mare” în comparaţie cu manifestaţiile de acum câţiva ani.

„Protestele se văd altfel decât acum câţiva ani, când erau un alt gen de proteste, dar tot proteste erau şi atunci. Adevărul este că e o diferenţă destul de mare între cele două categorii de proteste. Acum e vorba de sănătatea oamenilor şi trebuie pusă în balanţă pe de o parte sănătatea oamenilor şi pe de altă parte dreptul de a protesta, care este un drept foarte important, un drept fundamental. Şi atunci trebuie să vedem care e limita aceea foarte fină între dreptul acesta de a-ţi spune punctul de vedere, de a-ţi striga nemulţumirea – absolut legitim şi e foarte firesc să se întâmple aşa, să existe acest drept – pe de altă parte, în momentul în care lucrurile acestea intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, avem o problemă şi aici cred că trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului”, a spus ministrul Justiţiei, conform StiripeSurse.

Citește și: Diana Șoșoacă, George Simion și Claudiu Târziu vor fi amendați cu 15.000 lei fiecare după proteste

2 COMENTARII

  1. Si daca masurile luate de „guvern” sunt cele care pun vietile in pericol???? Trebuie condamnati guvernatorii la PUSCARIE??? Eu zic ca DA! DAAAAAA! In general sunt niste agramati care copiaza niste recomandari ale WHO fara sa inteleaga ce fac. Iar doctorii… vai de mama lor… Tot ce pricep e sa vaccineze… Fara tratament profilactic, fara o minima ratiune, fara o minima cercetere, fara o minima expertiza. Doar ca niste asa-zisi experti internationali care nu au niciun studiu de specialitate prin reviste cotate ISI,isi dau cu parerea… Vai noua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here