Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, într-o postare pe Facebook, participarea la plenul de joi al Senatului, la „Ora Ministrului”, după o propunere făcută de către PNL, pentru a da explicaţii cu privire la raportul GRECO.

„Mâine, 3.05.2018, la orele 12.00, la invitaţia PNL, voi participa la „Ora Guvernului” pentru a răspunde la întrebările referitoare la Raportul GRECO! În acest sens, pe data de 25.04.2018, la orele 13.01, am primit invitaţia, confirmând participarea în aceeaşi zi, la orele 17.07!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că liberalii solicită demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei „din mai multe motive”.

„În primul rând pentru faptul că a iniţiat, chiar dacă nu direct ci pe sub masă, prin trio-ul anti-justiţie Şerban Nicolae-Florin Iordache-Eugen Nicolicea, nişte proiecte legislative care s-au dovedit până acum neconstituţionale, care ne-au creat probleme uriaşe pe plan internaţional şi care au pus sub semnul îndoielii independenţa în România. Avem şi un motiv foarte concret. De asemenea, demersul lamentabil de revocare a procurorului-şef al DNA şi lipsa de fundament în demersul pe care l-a făcut îl indică ca un candidat cert pentru a-şi da demisia şi a părăsi acest guvern”, a afirmat Orban.

La rândul său, deputatul PNL, Ioan Cupşa, a anunţat că PNL va depune peste două săptămâni o moţiune simplă prin care liberalii vor cere demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei.

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre România în care îşi exprimă „profunda îngrijorare” faţă de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justiţie adoptate de Parlamentul de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here