Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, într-o conferință de specialitate, că pădurea reprezintă resursa necesară pentru industrie și pentru energie.

„Dincolo de multiplele mesaje alarmiste pe pe Facebook, acum pentru prima dată vedem şi studii. Cred că este rolul patronatului, dincolo de clopotele care trebuie trase tot timpul, să vedem şi cifre. Ministerul trebuie să asigure echilibrul între funcţiile pădurii. Vedem ce se întâmplă pe plan mondial şi pe plan european. Echilibrul era tot timpul în mişcare între funcţia de biodiversitate, funcţia economică, funcţia socială. Acum se pune din ce în ce mai mare pe funcţia de biodiversitate, de funcţia de protejare a naturii, a fabricatelor, a speciilor. În acelaşi timp, suntem cu toţii conştienţi că pădurea nu poate deveni o grădină botanică”, a spus ministrul Mediului.

Tanczos Barna a mai declarat că pădurile trebuie să rămână sănătoase pentru că trebuie să asigure resursa de lemn pentru industrie și pentru cetățeni pe termen lung.

„Motiv pentru care această Strategie forestieră pe care o avem pe masa ministerului şi, în această săptămână, şi pe masa Guvernului, trebuie să asigure această sustenabilitate, rezilienţă şi echilibru între cele trei funcţii ale pădurii. Trebuie să avem la aceeaşi masă toţi factorii care vor binele pădurii şi care vor binele industriei, care vor binele habitatelor şi vor să contribuie la acest demers pe termen mediu şi lung”, a spus ministrul.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Asociaţia Industriei Lemnului – Prolemn organizează, în perioada 28-29 septembrie, conferinţa cu tema „Smart Green Industry: Potenţial verde pentru o industrie a viitorului”, scrie Digi24.

Citește și: Emil Boc și Dan Tarcea, soldați în prima linie contra propriului proiect

1 COMENTARIU

  1. Care industrie dom-le Tanczos Barna, că mai toate CPL-urile românești sunt mormane de fier-vechi – vorba lui Petre Roman?! Pădurea e demult o grădină botanică și tot mai puțin zoologică!
    Întrebați-l pe Verestoy Attila dacă nu-i așa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here