Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a scos la concurs mai multe posturi cheie din Justiție, printre care se numără și funcția de
Prim-adjunct al Procurorului General, ocupată acum de Laura Oprean, fostul șef al DNA Cluj. Mandatul ei expiră în 30 decembrie.

Printre celelalte posturi de conducere din cadrul parchetelor se numără postul de Adjunct al Parchetului General. Acum, postul e ocupat interimar de Horațiu Radu, fost agent al României la CEDO și CJUE. A fost dat afară din Guvern de echipa Dragnea-Vâlcov. ”Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern”, a declarat Dragnea în 14 mai 2018 cu referire la Horațiu Radu, potrivit unor surse guvernamentale.

Șef Secția urmărire penală și criminalistică din Parchetul General. Acum, postul e ocupat de procurorul Romulus Varga, însă mandatul lui expiră la începutul lui ianuarie. Este procurorul criminalist care a obținut condamnarea polițistului Cristian Cioacă pentru uciderea Elodiei, în absența cadavrului. Deși un criminalist foarte bun, Varga nu a performat ca șef de secție, oamenii lui nefăcând aproape nimic notabil în ultimii 3 ani.

Șef al Secției Parchetelor Militare. Acum, postul e ocupat de generalul Gheorghe Cosneanu, însă mandatul lui expiră la începutul lui ianuarie. Numele generalului Cosneanu se leagă de soluționarea dosarelor Mineriadei și Revoluției, dar și de instrumentarea dosarului 10 august.

Șef Secția Resurse Umane din Parchetul General. Acum, funcția e ocupată de interimara Simona Brădiceanu.

Adjunct al DIICOT. Acum, funcția e ocupată interimar de Oana Schmidt Hăineală, fostă șefă a CSM, fost șef al Corpului de control al lui Tudorel Toader și ex-secretar de stat în MJ pe vremea lui Florin Iordache și a ordonanței 13.

Adjunct al DNA. Acum, funcția e ocupată interimar de Mădălina Scarlat.

Al doilea adjunct al DNA. Vacant.

Șef Secția a 2-a din DNA de Combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Postul e ocupat acum de Marius Bulancea, însă mandatul lui expiră pe 16 decembrie. Este fost consilier al Laurei Codruța Kovesi și procurorul care a instrumentat dosarul gala Bute în care Elena Udrea a primit 6 ani de detenție efectivă. Executarea sentinței a fost anulată ca urmare a deciziei CCR privind completurile de 5 judecători, însă CJUE a fost chemată se decidă dacă se impune și anularea condamnării.

Șef Secția a I-a a DNA de Combatere a Corupției. Postul a fost ocupat interimar de procurorul Dănuț Volintiru, care între timp s-a pensionat.

Potrivit anunțului MJ, ”procurorii pot depune cereri de înscriere, până la data de 30.12.2019, ora 24.00. Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se va publica pe pagina de internet a MJ până la data de 14.01.2020, ora 24.00. În perioada 20.01.2020 – 21.01.2020 și 27.01.2020 – 31.01.2020, procurorii participanţi la selecţie vor susţine interviul în faţa Comisiei”, se arată în anunțul MJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.