Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, în urmă cu puțin timp, epidemie de gripă în România, după ce nu mai puțin de 54 de persoane și-au pierdut viețile din cauza virsului gripal, iar alte sute au fost diagnosticate cu această afecțiune. 

Conform declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, cele mai afectate zone sunt cele din sudul țării, în rest vorbim despre manifestări locale. Ea a amintit, de asemenea, condiţiile în care pot fi închise şcolile şi măsurile care urmează să fie luate, precum şi recomandările pentru populaţie.

Astfel, Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că acolo unde absenteismul e peste 20% într-o clasă sau într-o şcoală (din cauza gripei – n.r.), inspectoratele şcolare pot lua decizia suspendarii cursurilor pe o perioadă limitată. 

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat, miercuri, că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here