Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, poartă astăzi o nouă rundă de negocieri cu medicii de familie, care sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi cu privire la Contractul cadru şi respectiv, normele de aplicare ale acestuia, pentru anul 2009.
Ion Bazac, i-a invitat ieri la discuţii pe reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) şi pe cei ai Patronatului Naţional de Medicina Familiei (PNMF), după ce medicii de familie au ameninţat cu închiderea cabinetelor de la 1 Aprilie, pe termen nelimitat, declarându-se nemulţumiţi de faptul că ministrul Bazac nu i-a consultat cu privire la Contractul cadru şi respectiv, normele de aplicare ale acestuia, pentru anul 2009.
Prima întâlnire între medici şi ministru care a avut loc ieri s-a finalizat fără niciun rezultat, stabilind reluarea discuţiilor pentru astăzi dimineaţă.
Medicii de familie au venit dis-de-dimineaţă la sediul Ministerului Sănătăţii, de la ora 8.00.
Ieri, medicii s-au plâns ministrului că nu i-au consultat cu privire la contractul-cadru pe anul 2009, act normativ care reglementează acordarea serviciilor medicale pacienţilor.
Preşedintele Patronatului Naţional al Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, a declarat, la finalul întâlnirii, că principala problemă care trebuie discutată urgent este asigurarea asistenţei medicale la sfârşitul săptămânii.
Pe de altă parte, dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie a susţinut că medicii îşi doresc "un contract negociat, nu un contract pus în faţă cu trei zile înainte de intrarea în vigoare".
Cât despre asigurarea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, Rodica Tănăsescu a spus că ministrul Sănătăţii i-a asigurat că urmează să fie găsite posibilităţile pentru acordarea acesteia împreună cu autorităţile locale. (A.F)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here