Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că proiectul spitalul Regional de Urgență Cluj se află în faza de verificare a documentației și de evaluare.

Ne aflăm pe amplasamentul viitorului Spital regional de urgenţă Cluj, unul din cele trei spitale pentru care Guvernul Ludovic Orban a aprobat indicatorii economici şi s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării şi au şi avizul Comisiei Europene. Spitalul regional de urgenţă Cluj a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pe 5 mai, iar pe 22 iunie a obţinut şi avizul Comisiei Europene. Pe 17 iulie s-au deschis licitaţiile pentru proiecte, aflându-ne în acest moment la verificarea documentaţiei unice de achiziţii europene, precum şi la evaluarea proiectelor”, a spus Nelu Tătaru.

Spitalul regional de urgență Cluj urmează să aibă o suprafață totală de 151.000 mp, utilă 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp, a mai menționat Tătaru. De asemenea, potrivit ministrului Sănătății, spitalul va avea 849 de paturi, 744 de paturi pentru spitalizare acuți, 105 paturi pentru situații critice și structuri critice, 60 paturi UPU, 70 cabinete medicale ambulatoriu, 15 cabinete și paturi spitalizare de zi pentru specialități chirurgicale.

Nelu Tătaru a mai spus că spitalul va avea cinci etaje, parter şi subsol şi un heliport, iar în cadrul său se vor desfăşura şi activităţi didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here