Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut o serie de clarificări privitoare la ședința Comisiei de la Veneția în care s-au discutat problemele cu care se confruntă Justiția din românia. Potrivit lui Toader, la Comisia de la Veneţia nu au fost discutate prevederile Ordonanţei pe legile justiţiei, deoarece avizul va fi adoptat în luna decembrie 2018.

„Raspuns pentru cei ce nu vor sa inteleaga: Comisa de la Venetia nu a luat in discutie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justitiei. Un astfel de aviz ar urma sa fie adoptat la plenara din decembrie 2018 ! PS: mesajul va fi sters peste o ora!”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

La scurt timp după plenara Comisiei de la Veneţia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află luni şi marţi în concediu de odihnă, potrivit agendei sale publicate pe site-ul Ministerului. Toader se va întoarce miercuri la Minister, pentru „Activităţi de coordonare internă la nivelul Ministerului Justiţiei”, iar joi şi vineri va fi din nou în concediu de odihnă.

Toader a participat, săptămâna trecută, la plenara Comisiei de la Veneţia, unde s-au dezbătut codurile penale. Însă, în privinţa OUG pe legile justiţiei, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, Klaus Iohannis i-a cerut ministrului demisia, spunând că prevederile din Ordonanţă sunt „un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate” ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să îşi prezinte demisia.

Tudorel Toader a declarat pentru MEDIAFAX, după ce Iohannis i-a cerut demisia, că modificările codurilor au survenit în Parlament, pentru că la Ministerul Justiţiei au fost elaborate doar proiectele de lege pentru aceste modificări. Toader a mai spus că Preşedintele ar trebui să ştie aceste aspecte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here