USR cere demisia ministrului Mediului Tanczos Barna pentru că, potrivit moțiunii de cenzură, l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu Timișoara.

”Acest ministru a executat în stil mafiot un inspector-șef al Gărzii de Mediu Timișoara care deranja interesele PSD și PNL. Dacă nu ai văzut investigația Recorder, merită să îi acorzi 5 minute – aici.

A fost picătura care a umplut paharul.

Tanczos Barna este ministrul care l-a demis pe Octavian Berceanu, singurul șef al Gărzii de Mediu care a luptat împotriva mafiei deșeurilor. E o coincidență că pe vremea lui Octavian Berceanu aerul în București și marile orașe era respirabil, iar astăzi hărțile s-au înroșit?

Mai mult, acest ministru UDMR a decis să dea avize NEGATIVE inițiativelor legislative ale USR care luptă cu poluarea. De exemplu, Tanczos Barna nu e de acord ca arderea gunoaielor să fie infracțiune.

USR a depus o inițiativă legislativă prin care îngroparea, arderea sau incinerarea deșeurilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, în funcție de gravitate. Ministrul Mediului a spus că nu susține proiectul USR și că nu înțelege ce înseamnă „incendiere”.

Să meargă în comunele de la marginea Bucureștiului și va înțelege. Sau să citească rapoartele care arată că, anual, mor 29.000 de oameni prematur, totul din cauza poluării.

Nu e o surpriză că în mandatul lui Tanczos Barna, PSD, PNL și UDMR și-au îndeplinit planul și au dat drumul la construcția de microhidrocentrale în arii protejate, fără să le pese de impactul asupra mediului”, arată anunțul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here