Inspectoratul Județean de Poliție informează că un minor în vârstă de 16 ani a fost depistat de către autorități în timp ce conducea un vehicul cu 135 km/h, în Buzău. Acesta nu deținea permis de conducere și nu avea aprobarea proprietarului autovehiculului pentru a se urca la volan.

Potrivit sursei citate, acesta s-ar fi urcat la volan fără încuviinţarea proprietarului autovehiculului.

„În acest caz este vorba de un minor în vârstă de 16 ani, din Buzău, care a fost depistat pe Şoseaua Vadu Paşii în timp ce conducea un autoturism aparţinând unei societăţi comerciale, depăşind viteza legală. Tânărul, care a comis o succesiune de acte infracţionale pentru a conduce, deţine şi recordul de viteză al zilei de ieri, maşina condusă de acesta fiind înregistrată de aparatul radar cu 135 km/h în timp ce rula pe Şoseaua Vadu Paşii, în municipiul Buzău”, se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără a deţine permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că, în urma activităţilor de combatere a indisciplinei în trafic derulate de poliţiştii rutieri, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 44.000 de lei.

„Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 49 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile. Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă (31), conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (20). Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşirea neregulamentară, pentru conducerea unui vehicul pe contrasens şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, se mai arată în comunicat.

Citește și: PNL și PSD au votat pe repede înainte proiectul de lege privind organizarea CSM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here