Pentru cei 13 ani ai săi, Diana este o fată deosebit de bine dezvoltată din punct de vedere fizic. Eleva de clasa a şaptea aşteaptă, cuminte, pe o banchetă, alături de mama ei, să intre la consultul de la I.M.L. Cluj. Mama  fetei acuză faptul că în urmă cu două-trei luni tânăra a fost dezvirginată de un rom în vârstă de 21 de ani din Apahida. Povestea idilei dintre adolescent şi rom este una terifiantă, iar mama copilei mărturiseşte că intenţionează să meargă, cu orice risc, până-n pânzele albe pentru a se face dreptate în acest caz, iar corupătorul să-şi capete pedeapsa.

 

“A tot insistat, până am acceptat să mă culc cu el”!

Nemişcate, inexpresive, ca două păpuşi uriaşe rămase în voia sorţii, mama şi fiica privesc în gol. Nu-şi adresează, niciun cuvânt una alteia. Le abordăm, parcă presimţind faptul că avem de-a face cu o adevărată dramă. Şi, într-adevăr, prezumţiile noastre se adeveresc. După câteva momente de şovăire, mama Dianei îşi ia inima-n dinţi şi începe relatarea evenimentelor care au dat peste cap liniştea familiei sale: „Sâmbăta trecută, pe 13 – dată cu ghinion! – am pus mâna, din întâmplare, pe telefonul mobil al Dianei şi mi-am zis să mă uit puţin pe mesagerie, ca să văd cu cine comunică fata mea.

Era cât pe ce să fac infarct când am văzut că îi descrisese prin mesaje unei colege, cu lux de amănunte, cum făcuse sex cu un Robert, un tânăr din comună. Atunci, am luat urgent măsuri, am chemat-o la mine şi am luat-o la întrebări, după care ea în scurt timp mi-a povestit toată tărăşenia”. Intervine, la rândul său, fetiţa, arătând cum a ajuns în patul tânărului: “Sora lui mi-e colegă de clasă, bună prietenă şi obişnuiam să o vizitez, adeseori. La finalul anului trecut, înainte de Crăciun m-am dus la ea acasă, însă n-am putut să vorbim fiindcă dormea într-o alt cameră.

Atunci Robert, fratele ei, m-a rugat să o aştept până se trezeşte şi a început să-mi facă curte, insistent, pipăindu-mă şi zicându-mi că vrea să facă dragoste cu mine. Până la urmă am zis: bine.  Şi faptul acela s-a întâmplat: m-a dezvirginat chiar acolo, în casa lui, în timp ce  sora lui dormea în camera alăturată”. Intervine în discuţie şi mama fetei, arătând, indignată că seducătorul este de etnie romă, în vârstă de 21 de ani, care nu are nicio ocupaţie, ba mai mult, este un consumator înrăit  de droguri şi care se ocupă  de furtişaguri prin mall-urile clujene. Tânăra mai povesteşte că după a avut loc dezvirginarea ei, Robert a insistat să nu-i spună nimic mamei sale, promiţându-i că o va lua de soţie peste câţiva ani, când o să mai crească puţin.  Iar sora lui – care aflase între timp de incident – a încurajat-o tot timpul, în discuţiile pe care le-au purtat împreună, să nu rupă relaţia cu fratele ei fiindcă acesta e un tip cumsecade şi de perspectivă pentru ea.

 

“A doua oară m-a avut, în picioare, într-o moară părăsită”!

Tânăra arată apoi că, după întâmplarea de dinainte de Crăciun, a mai avut un contact sexual – ultimul – cu tânărul. “În urmă cu o lună şi ceva, pe la sfârşitul lui ianuarie veneam acasă, cu autobuzul, de la Cluj. Era noapte deja. După ce am ajuns în sat, ne-am dat împreună jos din autobuz. A început din nou să se dea pe lângă mine, să-mi spună cuvinte frumoase, să mă linguşească şi apoi  mi-a propus de o sută de ori să facem din nou chestia aia, ce-am făcut-o la el acasă.  Am şovăit, n-am ştiut ce să fac… Până la urmă am cedat insistenţelor lui şi ne-am dus într-un loc părăsit, într-o moară veche, unde nu era foarte frig. Acolo, m-a avut în picioare. După ce a terminat, am mai povestit puţin şi apoi m-a condus până acasă. De atunci nu am mai făcut dragoste împreună”.

Explică, tulburată, la rândul ei, mama adolescentei: “În tot acest timp, individul ăsta odios, de fiecare dată când mă întâlnea în sat – şi nu ştiam atunci de ce face lucrul acesta, dar mi s-a lămurit acum – îmi rânjea, batjocoritor, vrând cumva să-mi arate că ne este superior. Şi doar la sfârşitul săptămânii trecute, după ce am luat-o mai din scurt pe fată, m-am lămurit din ce cauză se purta aşa”. Strângând din dinţi, cu înverşunare, femeia promite că nu se va lăsa până nu-l va vedea pe Robert în puşcărie: “Era prea crudă fetiţa mea, doar 13 ani… Nu pot să-l iert fiindcă, practic şi-a bătut joc de ea – dar şi de noi. Dacă Diana ar fi fost mai mare, să fi avut măcar 15 – 16 ani, poate altfel ar fi fost situaţia. Dar nu să fi rămas cu el, fiindcă,  oricum, nu puteam să-mi las fiica să fie prietenă cu un ins fără ocupaţie, care fură şi se droghează.

Pe deasupra am aflat că are şi iubită, o fată tot din comună, de vârsta lui…  Acum sper din tot sufletul ca Diana să nu fi rămas însărcintă cu indivdul ăla”.  Şi o fixează pe fată cu privirea, la care aceasta o linişteşte imediat, răspunzându-i că nu poate fi vorba de aşa ceva.

 

Diana, minora din Apahida

“Am de gând să-mi văd de şcoală şi să uit de greşeala făcută”…

Tânăra declară, cu fermitate, de parcă s-ar fi trezit dintr-un vis urât, arătând că vrea să uite cu orice preţ de coşmarul prin care a trecut: “Sunt abia în clasa a VII-a şi doresc să-mi continui, cu orice preţ şcoala – şi, de asemenea să nu mai repet greşeala pe care am făcut-o, crezând în băieţi. Vreau să ajung, când voi fi mare, poliţistă – sau ceva în zona respectivă, pe acolo mă văd”. Cât despre fostul iubit, aceasta mărturiseşte că nu mai simte decât o imensă scârbă faţă de el, în special şi faţă de băieţi, în general – totul pentru că i-a fost, practic, distrusă copilăria. Într-un târziu, invitată de un asistent, aceasta intră în cabinetul de consultaţie. Se întoarce, împreună cu mama ei şi-şi ia rămas de la noi bun, fără vreun certificat în mână. Spune că poliţia va trimite o ordonanţă la I.M.L. după care va urma consultul şi în cel mai scurt timp cercetările împotriva celui ce a sedus-o.“Oricum, noi am depus azi şi o plângere la Parchet şi voi duce curând şi acolo actele doveditoare asupra a ce s-a întâmplat cu fetiţa mea”, mai declară femeia părăsind, la braţ cu fiica ei, incinta Institutului de Medicină Legală din Cluj.

 

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“La nivelul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,act sexual cu un minor”, faptă prevazută şi pedepsită de Codul penal. În cauză se continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente”,  a declarat pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

4 COMENTARII

  1. Sorine ai intrebat-o daca i-a placut? Prima data inteleg ca a fost o gresala dar a doua cred ca a fost de placere, mai ales daca a trimis sms-uri sa le faca ciuda colegelor care nu au „gustat” inca

  2. […] O tânără din Apahida, în vârstă de 13 ani din Apahida a depus azi o plângere penală împotriva unui tânăr de 21 de ani, pe care îl acuză de act sexual cu un minor. Tânăra este elevă în clasa a șaptea la școala din Apahida și s-a prezentat, luni, împreună cu mama ei, la Institutul de Medicină Legală din Cluj Napoca, pentru a obține un certificat medico legal care să ateste că și-a pierdut virginitatea, informează Gazeta de Cluj. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here