Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean se afla şi un proiect de hotărâre ce privea aprobarea unui master plan privind strategia de dezvoltare a drumurilor judeţene în perioada 2015-2020. Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) a judeţului Cluj, Mircea Avram, a declarat că a fost gândită o strategie de dezvoltare pentru perioada 2015-2020 privind modernizarea drumurilor judeţene.

 

“Prioritatea noastră e de a avea până în anul 2020 toate drumurile judeţene asfaltate. E important să avem o strategie, indiferent cine va veni la şefia Regiei şi a Consiliului Judeţean. Până în anul 2020 vom face acei 1000 de kilometri de asfalt. Trecând de la drumurile de pământ şi până la drumurile care au fost lăsate anul trecut nefinalizate, noi am prins aici inclusiv şi cele mai importante zone turistice. Consider că trebuie să avem un master plan, să ştim ce facem anul acesta, pe ce drum vom interveni. Dacă vom găsi şi alte surse de finanţare nu va fi anul 2020, va fi mai aproape de noi”, a precizat Mircea Avram.

 

Primăriţa din Chinteni nu mai suportă lipsa de activitate a lui Mircea Avram

Primăriţa comunei Chinteni, Lucica Suciu a venit, joi la CJC pentru a-i asculta planul de asfaltare cu bani din buget, al directorului RAADPP Cluj, Mircea Avram.

“Ne-a ajuns cuţitul la os şi suntem sătui cu toţii să dăm explicaţii pentru tronsoanele de drum care nu ne aparţin. Astăzi suntem aici că nu mai ştim ce să spunem în comunităţile noastre. Dacă copiii dumneavoastră ar veni la şcoală 22 de km pe astfel de drumuri. Vreau să vă rog domnilor la rectificarea de buget să găsiţi o formulă să repartizaţi bani pentru repararea drumului. Mie îmi este jenă să mai văd un asemenea master plan precum cel al lu Mircea Avram, după 15 ani de când sunt primar. Astăzi am venit noi primarii aici,  mâine vom veni cu cetăţenii, care sunt la fel de rezonabili ca primarul Valer Saşa. NU trebuie să vă supăraţi pe noi, dar să vă fie ruşine” a declarat aceasta revoltată.

După ce Mircea Avram a prezentat in PowerPoint un plan prin care prezintă soluţia absolută: „Din 2015 până în 2020 dacă ne daţi bani la RAADPP vom asfalta TOATE drumurile din judeţul Cluj”, Lucica Suciu a dorit să îi adreseze o întrebare.

„În fiecare zi vin cetăţenii la mine la primărie nemulţumiţi de proasta dv. activitate. Aşa că vreau să vă întreb domnule director RAADPP, câţi km de drum judeţean la nivelul comunei Chinteni sunt întăbulaţi?”a întrebat Lucica Suciu.

După întrebarea primăriţei din Chinteni s-a aşternut o linişte totală în sala de şedinţă. Directorul RAADPP a luat cuvântul încercând să se scuze şi să acuze că altcineva e de vină pentru situaţia cu drumurile din Chinteni.

„Vreau să spun că putem să intervenim pe aceste drumuri pentru modernizare şi pentru reabilitare, iar pe viitor avem în plan să întăbulăm aceste tronsoane. Dar eu sunt director la RAADPP doar din luna septembrie 2014 şi am lipsit doi ani de la conducerea acestei instituţii.În Mociu, Frata şi Viişoara se va asfalta şi se va veni cu asfalt şi la Chinteni. În momentul e faţă încercăm să deblocăm aceste proiecte căci eu sunt omul care vrea să vadă ce se poate construi”a răspuns evaziv Mircea Avram.

Lucica Suciu face parte din grupul de primari membri PSD ai judeţului Cluj. La şedinţa de consiliu judeţean a fost prezentă alături de majoritatea membrilor, iar principala nemulţumire a acestora a făcut referire la faptul că Mircea Avram, după cum a mai scris Gazeta de Cluj, este omul care se laudă cu mai mult de ce face sau ştie.

„Chiar ne-am săaturat de tot felul de prezentări cu planuri pentru viitor, cu drumuri ce ne mint că le vor asfalta. Repet, îmi este jenă să mai văd un asemenea master plan precum cel a directorului RAADPP care după cum s-a observat în şedintă, nu a fost în stare să spună nici câţi km are întăbulaţi în apropierea Chinteniului, ce să mai vorbim de alte drumuri din judeţ. Acesta e maestrul planurilor fără precedent” le-a comunicat Lucica celorlaţi primari PSD.

 

Planul fără precedent specific lui Avram

Până în anul 2020, în ceea ce priveşte reabilitarea şi/sau modernizarea infrastructurii pe drumurile judeţene, RAADPP Cluj îşi propune să asfalteze aproximativ 1000 de kilometri în trei etape: etapa I – perioada de implementare 2015-2016, etapa II – perioada de implementare 2017-2018, etapa III – perioada de implementare 2019-2020. “Situaţia actuală a reţelei de drumuri judeţene ne determină să acţionăm în privinţa investiţiilor de reabilitare/modernizare. În acest master plan care conţine aproape 1000 de pagini, până în anul 2020 toate drumurile judeţene vor fi asfaltate, în funcţie de banii care sunt. Cu 300 de milioane de lei asfaltăm tot ce înseamnă drumuri judeţene”, a mai spus Avram.

1 COMENTARIU

  1. Şantierul de pe drumul Răchiţele – Ic Ponor va ajunge la 600 de muncitori
    de Ziua de Cluj, 29 iunie 2010, 00:11
    citiri:833, comentarii:0
    Pe drumul Răchiţele – Ic Ponor (foto) se lucrează la foc continuu, cu peste 50 de utilaje şi peste150 de muncitori, a anunţat ieri directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), Mircea Avram.
    El a adăugat că în următoarea perioadă numărul muncitorilor va fi suplimentat şi poate ajunge până la 600. Aceştia vor lucra la refacerea celor 20 de kilometri de drum turistic, în aşa fel încât proiectul să fie finalizat la termen.
    “în ceea ce priveşte plăţile, urmează, zilele acestea, să decontăm lucrări de 2 milioane de lei consorţiului format din companiile MBS Group Turda, Alfa Rom SRL şi Nemzetkozi Betonut Kft. în acest interval, s-a mărit şi numărul de muncitori cu încă 120. Suntem în grafic cu o parte din lucrări, iar altele trebuie urgentate, în aşa fel încât să ne încadrăm în termenul de finalizare a contractului, februarie 2011”, a explicat directorul RAADPP, Mircea Avram.
    Proiectul de refacere a drumului Răchiţele – Ic Ponor a demarat în vara anului trecut şi vizează lărgirea carosabilului pe o lungime de 20 de kilometri, refacerea a 20 de poduri şi podeţe, executarea unor ziduri de sprijin, rigole pentru apele pluviale, dar şi lucrări de marcaje rutiere şi semnalizare corespunzătoare. Lucrările sunt finanţate preponderent din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de peste 59 de milioane de lei, din care valoarea nerambursabilă depăşeşte 48 de milioane de lei.
    Efectul imediat al modernizării drumurilor judeţene 108C şi 763 Răchiţele – Prislop – Ic Ponor îl va reprezenta îmbunătăţirea traficului rutier, în special în orele de vârf şi în weekend, prin evitarea blocajelor rutiere şi prin diminuarea timpului de acces la zonele de interes
    turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.