Mihai Seplecan, președintele CJ Cluj, a dat pe 16 iulie ordinul de incepere a lucrarilor pentru drumul Rachitele-Ic Ponor, proiectul fiind intarziat datorita unei expertize realizate de DNA și datorită faptului că orice proiect trebuie trimis cu 10 zile înainte la Inspecția de Stat în Construcții(ISC). Oficialii Consiliului Județean(CJ) Cluj nu puteau să încalce legea, care spune foarte clar că ISC trebuie să primească informare cu 10 zile înainte, dar nici să fie peste procurorii DNA, care vroiau să calculeze prejudiciul într-un dosar penal pe rol. Mircea Avram, directorul RAADPP, a spus ieri că el nu a primit ordinul de începere a lucrărilor, deși noi vă prezentăm documentul care explică contrariul. Mai mult decât atât, el cere implicit să fie peste DNA și peste lege. Oare se poate așa ceva?

Mircea Avram a primit ordinul de începere a lucrărilor după cum se poate vedea mai jos din faxul primit pe numărul de telefon al Regiei pe care o conduce, la numărul 0264594262. Acuma ce o să mai mintă Mircea Avram? O să zică că i-a mâncat pisica ordinul?

UPDATE:

Datorita unei greseli tehnice a fost uploadat un alt document care priveste ordinul de incepere a lucrarilor. Va uploadam numarul cu faxul RAADPP si un raspuns de la regie in care se arata ca acesta estenumarul lor oficial.

raadpp fax

adresa cj cluj raadpp

ordine de incepere a lucrarilor consiliul judetean cluj raaadpp (2)

„Pe 8 iunie s-a semnat contractul şi aveau termen 10 zile să dea ordin de începere a lucrărilor. Ne-au transmis să nu dăm noi, că va da Seplecan, şi el a semnat abia recent, pentru începrea pe 24 iulie. Au pierdut o lună şi jumătate, şi nu se mai poate asfalta decât în lunile de vară. Până pe 8 decembrie trebuia să fie gata, cu tot cu remedierea neconformităţilor, cu tot cu recepţia finală. Acum e în proporţie de 78% realizat, dar nu va fi gata până atunci, pentru că nimeni nu îşi mai asumă responsabilitatea de a termina lucrările”, a precizat ieri Mircea Avram intr-un articol din Gazeta de Cluj.

 

Citește pe aceeași temă și un alt articol din Gazeta de Cluj în care vă explicam de ce se întârzie lucrările la drumul Răchițele-Ic Ponor:

Expertiza DNA a întârziat lucrările la Răchiţele-Ic Ponor

 

 

Normele metogologice din Legea 50, privind autorizarea lucrarilor de constructie, prevede foarte clar ca lucrarile trebuie anuntate cu 10 zile inainte:

ordinul de incepere a lucarilor 10 zile isc

 

2 COMENTARII

  1. Imi dau seama abia acum ce presa cumparata avem …. Dumneavoastra dezinformati lumea spunand ca CJ a trimis fax la RAADPP. Pe documentul atasat de dumneavoastra apare un nr. de fix din Gherla sau Dej, oricum diferit de cel al Regiei, care este Fax: 0264-594262, si nu 0264 274208 ….. DECI sunt scarbit de atata mizerie si de atatia pupincuristi pe banii publici ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here