Procurorii DNA l-au reținut joi seară pe Mircea Beuran, medic chirurg la Spitalul Floreasca, pe care îl acuză de luare de mită. Anchetatorii susțin că medicul a luat mită de la un alt medic de 10.000 de euro, ca să îl ajute să obțină un post de asistent universitar la UMF București. Denunțul a fost făcut chiar de medicul care ar fi oferit banii.

Mircea Beuran va fi adus azi în fața judecătorilor de la Tribunalul București, care vor decide dacă emit un mandat de arestare pe numele medicului.

Surse au declarat pentru Antena3 că denunțătoarea lui Mircea Beuran este un medic chirurg, de la Floreasca, aflat în directa subordine a celui acuzat.

Conform surselor, a existat un intermediar al întâlnirii între Beuran și denunțătoare, profesor la universitatea de medicină Carola Davila. Sursele au mai spus că există două informații că denunțătoarea a fost personal să poarte discuția în biroul profesorului Beuran, însă alte surse au declarat, pentru antena3, că aceasta a avut discuția doar în biroul celuilalt profesor de la Carol Davila.

De asemenea, sursele au declarat că denunțul a fost depus acum o lună. Denunțătoarea ar fi spus în fața anchetatorilor că banii i-ar fi dat într-o singură tranșă , 10.000 de euro, cash, și mai mult decât atât ar fi făcut un credit pentru a dat acești bani.

Nu este exclus ca procurorii să fi verificat acest lucru și în cazul în care această femeie ar fi făcut în ultmii ani un credit de 10.000 de euro să fie cumva o probă în acest dosar.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul remis de DNA.

Mircea Beuran a negat în fața jurnaliștilor, el a negat că ar fi luat mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here