Discuțiile cu Mircea Diaconu pentru candidatura la prezidențiale sunt de câteva săptămâni, susține un lider al Pro România, deputatul de Gorj Alin Văcaru. Secretarul general al partidului condus de Victor Ponta a dezvăluit că decizia de susținere a celebrului actor a fost luată după o consultare cu parlamentarii Pro România. Diaconu și-a anunțat candidatura duminică, pe scările Ateneului Român, spunând că a luat decizia „singur, de nebun”, iar luni, ALDE și ProRomânia și-au declarat susținerea pentru el.

În ultimele zile, Mircea Diaconu a încercat să convină opinia publică despre faptul că și-a lansat candidatura la președinția României ca independent, fără o discuție prealabilă cu ALDE și Pro România, partide care și-au declarat susținerea pentru acesta. Diaconu și-a anunțat candidatura duminică, pe scările Ateneului Român, spunând că a luat decizia „singur, de nebun”, iar luni cele două partide și-au declarat susținerea.

Însă, deputatul de Gorj Alin Văcaru, secretar general al Pro România, a spus, joi, la o emisiune a postului Radio Infinit că discuțiile cu Mircea Diaconu sunt de câteva săptămâni.

Iată dialogul lui Văcaru cu moderatorul Dana Stoleru:

Moderator: Apropo de ALDE vreau sa va intreb, am o curiozitate. De ce l-ati mai resuscitat. Nu puteati sa il lasati sa moara, conform votului de la europarlamentare?
Alin Vacaru: De ce ziceti ca l-am resuscitat, pentru ca este o alianță…
Moderator: L-ați resuscitat pentru ca este un partid de 4%. Partidele care nu sunt votate trebuie lasate sa dispara de pe scena politica.
Alin Vacaru: Noi am facut o alianta politica de sustinere a unui candidat independent. Nu este candidat ALDE.
Moderator: Nu era candidat ALDE cand Ponta a decis sa-l resusciteze pe Tariceanu. Nu era Diaconu in discutie.
Alin Vacaru: Nu este adevarat. Discutia de Diaconu este de cateva saptamani, noi tot discutam, ne-am si intalnit la Bucuresti, domnul Ponta s-a consultat cu parlamentarii.
Moderator: Si ce nevoie aveati de ALDE, de cele patru procente ale ALDE?
Alin Vacaru: Pentru ca suntem mult mai puternici mai multe partide decat noi singuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here