Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat vineri la Cluj că aderarea țării noastre la NATO și UE sunt momente istorice la fel de importante ca Mica Unire și Marea Unire.

„(…) În NATO şi UE este familia naturală a României (…), este casa noastră. (…) Integrarea noastră în NATO şi UE reprezintă – şi va fi în cartea de istorie – un moment la fel de important ca Marea Unire sau Mica Unire, pentru că este de fapt o schimbare de paradigmă, pentru prima dată România are ca aliat şi partener întreg Occidentul democratic”, a afirmat Mircea Geonă, la o dezbatere organizată de Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB), potrivit Agerpres.

Geoană a mai precizat că asistăm la una dintre cele mai mari transformări a societății umane din istorie.

În aceeaşi dezbatere, el a spus că lumea, umanitatea, trece prin transformări fără precedent.

„Avem o anumită criză a democraţiei şi a modelului capitalist pe care Europa, pentru cinci secole, şi inclusiv România, poate nu tot timpul la fel de organic, dar cine a fost parte din această într-un fel dominaţie a Europei în planul ideilor şi a valorilor; democraţia s-a născut aici, ideile de capitalism modern s-au născut aici şi în cadrul lumii democratice occidentale există în acest moment o mare conversaţie cu privire la nevoia de a ne reîmprospăta democraţia, pentru că este un proiect care nu este static, este foarte dinamic, şi ca în orice altceva în care nu investeşti energie, dragoste şi atenţie, riscă să rămână în spatele aşteptărilor opiniei noastre publice. În domeniul economic, pe lângă marea revoluţie tehnologică, avem o conversaţie puternică cu privire la tipul de capitalism sau tipurile de capitalism, pentru că nu e unul singur, pentru că şi modelul economic trebuie regândit”, a mai precizat Mircea Geoană.

Reamintim că UBB și Institutul Aspen România au organizat dezbaterea cu tema „Rolul NATO şi al Uniunii Europene în modernizarea României” la care a participat și secretarul general adjunct al NATO.

1 COMENTARIU

  1. „Avem o anumită criză a democraţiei şi a modelului capitalist pe care Europa, pentru cinci secole, şi inclusiv România, poate nu tot timpul la fel de organic, dar cine a fost parte din această într-un fel dominaţie a Europei în planul ideilor şi a valorilor”

    E preferabil să aveţi şi măcar un verb într-o frază atât de complexă, domnule gioană !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here