Profesor universitar la UBB Cluj, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și coordonator de doctorat la școala doctorală de Științe Cognitive Aplicate, Mircea Miclea a vorbit despre maniera în care ne vom comporta în viitor, după două luni de izolare, potrivit actualdecluj.ro

Cu o vastă experiență de practician și formator în psihoterapie, Mircea Miclea arată că principalul periocol este acela de a fi dezvoltat o obsesie pentru siguranță, chiar cu prețul de a ne lipsi de libertatea noastră:

„La nivel de organizații, unele vor învăța că blendingul, combinarea dintre procedurile tradiționale și cele digitale e obligatorie. Că trebuie să avem blended learning, e-mental health, proceduri hibride de telemuncă și munca tradițional. (…) La nivel de societate, cred că se va accentua cultul siguranței, noua religie. Preocupați până la obsesie de a se simți în siguranță, oamenii o să renunțe la libertate. Și asta e grav, extrem de grav!“.

Miclea a explicat și cum putem crește reziliența copiilor în fața unor astfel de evenimente. “Expunerea gradată, adică ponderată, dar continuă, la situațiile de care ne temem, este calea cea mai eficientă de a scăpa de frici. Asta nu e o părere, e un fapt științific“, a declarat Miclea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.