Mircea Pop a proiectat centura pentru expropierile sotiei

Partidul Social Democrat işi rasplateşte intotdeauna sponsorii. Cum se cuvine. Unul dintre cei mai mari „donatori” de la Cluj-Napoca este Mircea Pop, proiectantul centurii de diamant. Actualul director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din Romania(CNADNR), Mircea Pop, şi-a primit recompensa şi a acordat-o mai departe: el şi-a expropriat soţia dupa bunul plac şi a construit centura municipiului Cluj-Napoca prin acel loc unde aceasta avea teren astfel incat preţul proietului de infrastructura a crescut de trei ori in cinci ani.

O noua ilegalitate marca familiei Pop zguieşte Clujul. Cei care au protecţia mai marilor din PSD, Mircea Pop&Co, şi-au adjudecat inca odata banii publici ca pe propriul bun. Ei au proiectat centura Valcele-Apahida in familie, deoarece terenul chiar de la intrara in municipiul Cluj-Napoca era deţinut de Mariana Pop, soţia lui Mircea Pop, proiectantul proiectului.  Mai mult decat atat, Pop Mircea nu ar fi membru PSD, dar social-democraţii sunt foarte suparaţi ca ilegalitaţile pe care le comite acesta le trag partidul in jos, conform unor surse din interiorul partidului. Terenul pe care l-a vandut prin intermediul soţului are o suprafaţa de 2.154 metri patraţi(foto).

Sprijinul intern al lui Rus

Acesta din urma a mai fost director general adjunct al CNADNR şi in acea perioada a fost implicat intr-o serie de scandaluri. Mircea Pop a fost impins in faţa de PSD Cluj şi de actualul ministru de interne Ioan Rus. Impreuna cu soţia sa, Mircea Pop a strans o mare avere ca angajat al statului sau lucrand cu statul. El a lucrat la CNADNR şi, prin firma sa DP Consult, a caştigat un numar mare de lucrari pentru drumuri naţionale. DP Consult a proiectat Centura Clujului, Valcele-Apahida, cea care, la puţin timp dupa ce a fost data in folosinţa, a inceput sa se surpe. Mircea Pop a fost, pe rand, consilier al lui Adrian Nastase pe vremea guvernarii PSD (2000-2004), apoi director general adjunct la CNADNR şi ulterior a devenit acţionar la o firma de proiectari de drumuri, despre care se banuieşte ca a fost tot timpul controlata de el prin interpuşi, informeaza Tir Magazin.

Cei doi au atras atenţia presei pentru ca, in anul 2008, şi-au cumparat o vila de 165 de metri patraţi in Italia, pe malul Mediteranei, la Massarosa (Toscana), estimata la minimum 200.000 de euro. Casa de vacanţa a soţilor Pop din staţiunea turistica Baişoara de langa Cluj, construita in 1997, are 200 mp şi o valoare de piaţa de peste 100.000 de euro.

In fine, vila cu doua garaje din Cluj-Napoca in care locuiesc efectiv, cu suprafaţa de 210 mp, are o valoare de piaţa de peste 250.000 de euro. Parcul de maşini al soţilor Pop include un Mini Cooper din 2006 (18.000-25.000 de euro), un Mercedes SL din 2006 (100.000-125.000 de euro in funcţie de dotari şi motorizare) şi un Jaguar XF din 2010 (circa 60.000 de euro).

Milioanele familiei Pop

Mai mult, in declaraţiile de avere pe 2010 şi 2011, cei doi au mai trecut bijuterii şi ceasuri in valoare totala de 95.000 lei (aproximativ 25.000 de euro). In anul 2010, cei doi declarau economii in banci de circa 650.000 de lei şi acţiuni la Banca Transilvania in valoare de 1.250.000 de lei. In 2011, aveau in banci 191.000 de lei şi 10.000 de dolari. Tot anul trecut, pachetul de 51% din acţiunile de la DP Consult şi le-au evaluat la 194.616 lei. De asemenea, Mariana Pop a ridicat anul trecut 54.000 de lei de la DRDP ca şefa a laboratorului iar Mircea Pop 15.000 de lei ca angajat al firmei Via Real. In plus, Mircea Pop declara un venit pentru anul trecut din firma DP Consult de 870.435 lei. In anul 2010, cei doi soţi au caştigat impreuna mai puţin, 283.608 lei (circa 67.000 de euro).

325 de milioane de la Nicoara

Marius Nicoara i-a acordat social-democratului Mircea Pop un mare cadou pe vremea cand acesta era sef al Consiliului Judetean Cluj, respectiv in perioada 2004-2008.  Unul dintre cele mai mari proiecte atribuite in perioada lui Marius Nicoara au fost catre favorita DP Consult pentru proiectul „Descongestionarea traficului rutier intre polii economici de dezvoltare N-V-Cluj-N-Oradea-studiu topografic”. Firma a primit 345 de milioane de lei.

Cum a ajuns la CNADNR

Clujeanul Mircea Pop, patronul societaţii DP Consult care a proiectat centura de diamant Valcele-Apahida, este din nou in echipa de conducerea a Companiei Naţionale de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din Romania(CNADNR). Mai precis, conform unor surse politice Mircea Pop este şef peste divizia de fonduri externe a companiei. Suntem curioşi cum se vor imparţii banii pentru prietenii „roşii” ai partidului, mai ales ca Mircea Pop este cunoscut sponsor al PSD. Mai mult decat atat, familia Pop conduce deja justiţia clujeana, iar daca acum pun mana pe fondurile CNADNR suntem siguri ca ascensiunea familiei va fi una de-a dreptul furtunoasa. Reamintim ca pe proiectul facut de Mircea Pop, centura municipiului a costat 150 de milioane de euro fara sa fie finalizata in intregime, costul acestuia crescand de trei ori in cinci ani. Promitem sa urmarim in atenţia interesului public fiecare leuţ care va trece prin intermediul acelei divizii a CNADNR.
Justiţia rasPOPita

Relaţia procuror-judecator-decan-afacerist a dus la dezvoltarea unei familii cu foarte mari influenţe in judeţul Cluj şi chiar in toata Romania. Dosare fabricate ciudat, interese ascunse şi prietenii, cercetari favorizante şi alte ilegalitaţi au fost comise de familia Pop de-a lungul timpului. Daciana Deritei, nascuta Pop, este procurorul care a instrumentat cazurile Gazeta şi Paszkany, dar una dintre parţile vatamate, Iulian Dascalu, este aparata de un alt membru al familiei Pop. Pe de alta parte, Dascalu mai are un proces care este judecat de soţia celuilalt procuror care a instrumentat cazurile şi colegul lui Daciana Deritei, Mircea Hrudei, insuşi şeful DIICOT Cluj. Amintim ca procurorii Deritei şi Hrudei au greşit capital in cadrul procesului lui Arpad Paszkany, acesta fiind achitat de catre toate instanţele de judecata. Fostul decan al Facultaţii de Drept din cadrul UBB este un alt membru al clanului Pop, dar şi cel care colaboreaza cu avocata care il apara pe Dascalu. Pe alta parte, afacerile familiei Pop şi-au intins tentaculele şi peste celebra centura blestemata a Clujului, care s-a surpat de doua ori pana in prezent.

Brevetul familiei Pop, incompatibilitate

Influenţa familiei Pop s-a simţit chiar şi in mediatizatele cazuri Paszkany şi Gazeta. Astfel, deşi miroase a incompatibilitate de la o poşta, nimeni nu s-a sesizat ca familia Pop este atat pe partea care acuza in acele dosare, prin Daciana Deritei nascuta Pop, cea care a instrumentat dosarul, cat şi pe partea care apara, prin avocata Pop, care a reprezentat interesele uneia dintre parţile vatamate, Iulian Dascalu.  Suntem astfel curioşi daca procurorii ajung sa faca dosare pe motive reale şi in interesul public, doar din acel motiv sunt subordonaţi Ministerului Public ori mai mult pentru ajutorarea rudelor. Ramona Camelia Pop a lucrat ca avocat pentru Iulian Dascalu, fiind angajata strict pentru tranzacţia privind terenul de la CUG din 2007 dintre Iulius Grup şi societatea South-East Euromentor (SEE). Conform avocatei, Dascalu a dorit iniţial sa se judece in procesele intentate de omul de afaceri clujean, insa in intalnirile cu avocaţii sai s-a discutat ideea obţinerii unei suspendari a acestora, idee initţiata de Constantin Iordachescu, la al carui birou de avocatura era Pop colaboratoare.  Ideea a venit cand Dascalu şi-a expus temerile legate de pierderea finanţarii proiectului Iulius şi de influenţa lui Paszkany asupra instanţei din Targu-Mureş. Intrebata despre aceasta influenţa, Pop a afirmat ca in afara de preschimbarea termenului şi suspendarea cererii de judecata nu poate aduce nici o dovada a influenţei lui Paszkany asupra instanţei de la Targu-Mureş.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.