Directorul Imprimeriei Ardealul Cluj, Mircia Giurgiu, îi solicită ministrului Culturii să-l revoce din funcție pe administratorul special al Companiei Naționale Imprimeriile (CNI) Coresi, Pavel Avrămoiu, anunţând că va sesiza DNA și DIICOT pentru a investiga posibile fapte de corupție și constituire de grup infracțional organizat.

Mircia Giurgiu a declarat pentru ziarulfaclia.ro că face apel la premierul Viorica Dăncilă să salveze CNI Coresi, care este o importantă companie de stat. ”Cer ministrului Culturii, Daniel Breaz, revocarea din funcție  a administratorului special al Companiei Naționale Imprimeriile (CNI) Coresi, Pavel Avrămoiu, și înlocuirea administratorului judiciar Victrix Capital și sesizarea organelor de parchet competente – DNA, DIICOT, cu privire la potențialele fapte penale săvârșite de aceștia în dauna companiei. Consider că fostul administrator special Marius Bogdan Ilie și actualul, Pavel Avrămoiu, dar și reprezentantul Victrix Capital, Marius Cristian Ghiță, au făcut și fac parte dintr-un grup infracțional organizat care are drept scop prăduirea economiei naționale, îndeosebi a societăților comerciale cu capital de stat. Sesizez și DNA și DIICOT pentru a investiga posibile fapte de corupție la CNI Coresi și fac apel la premierul Viorica Dăncilă să salveze această importantă companie de stat, mai ales că anul 2019 este «Anul Cărții»”, a spus Giurgiu.

Potrivit acestuia, singura preocupare a lui Avrămoiu, Ilie și Ghiță a fost ”înstrăinarea patrimoniului și lichidarea companiei”, prin vânzarea activelor CNI Coresi – terenuri și construcții situate în zonele centrale ale municipiilor București, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Bacău.

Sucursala Imprimeria Ardealul Cluj a înregistrat pierderi lunare de 90.000 și datorii de peste 500.000 de lei până la jumătatea anului 2016, după care a trecut pe profit și a reușit achitarea datoriilor.

Pavel Avrămoiu a fost numit în funcția de administrator special al CNI Coresi în septembrie 2018, în mandatul de ministru al Culturii al lui George Ivașcu.

CNI Coresi este o companie deținută 100% de statul român, fiind în insolvență din anul 2013.

1 COMENTARIU

  1. Avramoiu! Acest psihopat al omenirii! Distruge și fura! Coresi, World Trade Center București Hotel Pullman, Timpuri Noi, Fortus Iași!
    DNA nu se sesizează??
    La WTC se crede pe citez „tarlaua” lui. Are amanta de 40 ani, o fosta pârlită jurnalista Sofian Simona Maria, aduși amândoi în WTC de Oprescu. Dama de companie a lui Avramoiu e fosta amanta a lui Vanghelie, Oprescu și Duță. Duță cel care a durat milioane de euro de la CNAS că sa o plimbe pe duduie in toate tarile exotice, sa ii cumpere vile și BMW urî, toate puse pe numele surorilor Sofian și a părinților acestora. Aici DNA s-a sesizat! La Avramoiu cat mai avem de așteptat? Căci duduia Sofian acum e și gravida in 7 luni, dar copilul nu știm dacă e al lui Avramoiu sau al lui Duță, căci și unul și altul au program în viața lui Sofian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here