Fost Ministru al Sănătății, Sorina Pintea

Fost ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută vineri de către procurorii DNA. Aceasta ar fi acuzată de o implicare într-un caz de corupție ce implică subiectul coronavirus.

Potrivit surselor judiciare, reținerea Sorinei Pintea a avut loc în urma unui flagrant al DNA central, în jurul orei 15.00. Se spune că fostul ministru a condiționat achiziția de echipamente necesare tratării și inspectării coronavirusului de primirea unei sume de 120.000 de euro.

Procurorii DNA desfășoară diferite investigații în biroul acesteia de la Spitalul Județean Baia Mare, urmând ca Sorina Pintea să fie dusă la DNA Bucureşti, după care să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Conform presei, fostul ministru al Sănătății ar fi răspuns la sms-uri trimise de Digi 24 şi ar fi precizat că nu este reţinută, după care şi-a închis telefonul. Surse judiciare precizează că Pintea se află în custoria DNA central.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

sursă: https://www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here