Surse judiciare afirma ca anchetatorii vor sa cerceteze si varianta unei sinucideri determinate de un autor moral, cum ar fi Petru Mircea * Mobilul ar putea fi averea de 500.000 de euro si casa de la Otopeni, evaluata la 300.000 de euro * Petru Mircea o controla pe artista si-i domina viata, dar nu avea acces la avere * Madalina vroia sa investeasca peste 100.000 de euro in relansare

Cazul sinuciderii Madalinei Manole incepe sa se complice. Anchetatorii, care s-au grabit sa dea verdictul si sa inchida dosarul se gandesc acum la relansarea cazului. Nu ca nu ar fi fost vorba despre o sinucidere, ci – se intreaba acum, conform unor surse judiciare – daca a fost impinsa sa se sinucida. Pe un fond labil psihic, torturata de ideile dominante ale sotului ei, care nu o lasa sa faca ceea ce dorea si, mai ales, sa revina in forta pe scena muzicala.

Cu toate ca in ultimii ani nu a aparut prea des pe marile scene ale muzicii usoare, a fost prezenta mai mult la petreceri private, in gale locale, asa numitele concerte de gradul doi, sau chiar trei. Cu toate acestea, conform apropiatilor ei, in ultimii ani de cand nu mai era o vedeta adulata, Madalina Manole a strans din muzica peste 500.000 de euro, peste ceea ce a investit in casa de la Otopeni, de curand terminata.

Marian Spanoche, un apropiat al Mădălinei Manole, mărturiseşte pentru Cancan că artista a fost întotdeauna o maşină de făcut bani. "Deşi în ultimii ani se afla într-un con de umbră, Mădălina a adunat o avere de aproximativ jumătate de milion de euro într-un cont bancar, iar vila acesteia din Otopeni este evaluată la 250.000 – 300.000 de euro.", spune Spanoche. In plus, Madalina anuntase ca avea de gand sa investeasca peste 100.000 de euro in relansarea ai pe piata muzicala, impreuna cu noul sau album, cu filmarea unui set de videoclipuri, dar si cu un nou look, care cuprindea tinute de scena costisitoare, pe care avea de gand sa le achizitioneze de la Paris. La nici o saptamana de cand a fost ingropata, rudele artistei au inceput lupta pentru aceasta avere. Parintii acuza sotul, iar sotul ii acuza pe parinti. In ecuatie mai intra si verii Madalinei, fratele acestei, ca si socrii.

Data fiind averea Madalinei, deloc neglijabila, anchetatorii se gandesc serios sa investigheze serios pista unei sinucideri induse, cu autor moral. Mai ales ca sotul acesteia ca si copilul – deocamdata in varsta de numai un an si jumatate – devin mostenitorii directi ai averii artistei.

Potrivit Legii 319/1944, republicată, privind drepturile soţului moştenitor, Petru Mircea are dreptul de a moşteni o pătrime din averea Mădălinei Manole, dacă se înscrie la masa succesorală împreună cu copilul său legitim. Cum însă este foarte posibil ca părinţii şi fratele artistei să deschidă ei înşişi acţiune de succesiune, Petru Mircea, ca soţ supravieţuitor, mai poate revendica încă o treime din averea Mădălinei Manole.  În ambele situaţii, Petru Mircea sotul va moşteni, în afară de partea sa succesorală, mobilele şi obiectele aparţinând gospodăriei casnice, precum şi darurile de nuntă. În legătură cu imobilul din localitatea Otopeni, în care locuiau Mădălina Manole, soţul ei, Petru Mircea, şi copilul lor minor, Petru junior, din declaraţiile date de părinţii artistei rezultă că locuinţa va fi un subiect de dispută între părţile de mai sus. Legea 319 prevede că  “soţul supravieţuitor, care nu are o altă locuinţă proprie, va avea, până la executarea ieşirii din indiviziune şi în orice caz, cel puţin timp de un an de la încetarea din viaţă a soţului său, în afară de dreptul de moştenire potrivit dispoziţiilor de mai sus, un drept de abitaţie (drept de folosinţă a unei case de locuit care este proprietatea altuia – n. red.) asupra casei în care a locuit, dacă aceasta face parte din succesiune. Comoştenitorii soţului supravieţuitor vor putea cere restrângerea dreptului de abitaţie în cazul când locuinţa nu va fi necesară în întregime. De asemenea, ei vor avea dreptul de a procura soţului supravieţuitor locuinţa în altă parte. Dacă soţul supravieţuitor şi moştenitorii nu se înţeleg asupra procurării locuinţei sau restrângerii abitaţiei, instanţa competentă va judeca împărţeala averii, va hotărî de urgenţă în cameră de consiliu. Dreptul de abitaţie încetează dacă soţul supravietuitor se recăsătoreşte înainte de executarea ieşirii din indiviziune”.

In acelasi timp, parintii Madalinei incearca sa obtina custodia copilului, primul mostenitor al averii artistei. Părinţii Mădălinei Manole au anunţat că intenţionează să deschidă proces pentru obţinerea custodiei copilului Petru Mircea junior. "Potrivit legii, Petru Mircea senior poate fi decăzut din drepturile părinteşti numai în anumite cazuri speciale. Astfel, dacă sănătatea sau dezvoltarea fizică a copilului este primejduită prin felul de exercitare a drepturilor părinteşti, prin purtare abuzivă sau prin neglijenţă gravă în îndeplinirea îndatoririlor de părinte, ori instanţa judecătorească, la cererea autorităţii tutelare, va pronunţa decăderea părintelui din drepturile părinteşti. Este greu de crezut că tatăl micuţului în cauză îndeplineşte criteriile stabilite mai sus.", comenteaza reporterii de la Puterea.

Totodata, in aceste zile, a aparut ideea ca madalina Manole n-a intentionat sa se sinucida, ci doar sa atraga atentia asupra ei, necunoscand efectele rapide ale Furadanului. Cu trei saptamani mai inainte a mai avut o tentativa de sinucidere cu Ibuprofen, dar care n-a atras atentia asupra presei. Parintii Madalinei sustin ca aceasta teorie este indusa de sotul Madalinei, de Petru Mircea, dar ca in acelasi timp, el este cel care a determinat-o si data trecuta sa incerce sa-si puna capat zilelor. AIM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here