Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat în etapa finală a proiectului.

Așternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizată, lucrările continuând prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.

În acest context, a fost finalizată asfaltarea unui nou sector în lungime de 7 km, după ce, în prealabil, stratul de uzură a fost deja așternut pe alți peste 8 km. 

În același timp, se lucrează în ritm susținut la șase din cele șapte poduri situate pe traseul drumului.

Ultimul sector, în lungime de 10 km, va fi asfaltat în perioada imediat următoare. În aceste condiții, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent a trecut de 90%.

„Așteptăm momentul încheierii lucrărilor de asfaltare, un pas uriaș către finalizarea întregii investiții. Importanța acesteia, pentru întregul areal al Munților Apuseni, este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone montane ale județului. În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunități reale de dezvoltare economică, socială și turistică.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here