Mohamed „Jean” Diakite a fost amendat de polițiștii clujeni înainte să arunce cu un cocktail Molotov în sediul poliției din Huedin. Bărbatul de 45 de ani a fost reținut și ulterior arestat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj în formă continuată, distrugere și tulburarea ordinii și liniştii publice.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, Mohamed „Jean” Diakite se afla în 14 februarie, în jurul orei 15, într-o sală de pariuri sportive din Huedin unde a făcut scandal.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. Deoarece persoana in cauză era recalcitrantă, refuzind să se legitimeze și să se deplaseze de bună voie la sediul poliției, organele de poliție l-au încătușat și l-au introdus în autospeciala de poliție.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat cu amendă pentru scandalul de la sala de pariuri sportive după care 1-au lăsat să plece.

În jurul orelor 17, fiind nemulțumit de faptul că a fost sancționat contravențional, bărbatul a revenit la sediul Poliției oraşului Huedin având asupra sa un recipient în care se afla o substanță inflamabilă (posibil benzină), a aruncat cu substanța inflamabilă pe o ușă de acces in sediul poliției după care a aprins focul, în felul acesta incendiind ușa de tip termopan care a fost distrusă.

Organele de poliție care se aflau in interior clădirii au intervenit prompt și astfel au reușit să stingă imediat focul cu ajutorul unui stingător fără să se producă ranirea vreunei persoane și totodată au reușit imobilizarea imediată a bărbatului care a fost încătușat.”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorul de caz a dispus luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de bărbatul respective, iar magistrații de la Judecătoria Huedin au dispus arestarea sa prevenitivă pentru 30 de zile.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin sub nr. 213/P/2023 din data de 15.02.2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, din data de 15.02.2023 până în data de 16.03.2023, inclusiv, a inculpatului D.M. aflat în prezent în stare de reținere, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de ultraj în formă continuată prev. de art. 257 alin. 1, alin. 4 raportat la art. 206 alin. 1 C.pen. (patru acte materiale) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., a infracțiunii de distrugere prev. de art. 253 alin. 4 C.pen., respectiv a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice prev. de art. 371 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., a art. 41 alin. 1 și a art. 43 alin. 5 C.pen. Respinge solicitarea formulată de apărătorul inculpatului, de a se dispune față de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu – avocat Marc Lotica, în cuantum de 340 lei, care se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Cluj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15.02.2023, ora 16:22.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  5/2023  15.02.2023”, arată soluția pe scurt a instanței.

Citește și: Președintele Tribunalului Cluj, Luca Emese, se numără printre greii Clujului care au beneficiat de jaful de la Composesoratul Muntele Băișorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here