Cele două acte au fost criticate de opoziţia comunistă care consideră că reprezintă un pericol pentru Republica Moldova, inclusiv în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean. De asemenea, deputaţii liberali au contestat corectitudinea numărării voturilor la ratificarea Tratatului de frontieră. Din acest motiv voturile au fost numărate din nou. Tratatul a fost ratificat cu minimul necesar de 51 de voturi.

Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Parlamentul Republicii Moldova a ratificat vineri Tratatul cu România privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră şi Acordul interguvernamental cu privire la cooperarea în domeniul militar.

Tratatul de frontieră, semnat la 8 noiembrie 2010 la Bucureşti, este un document tehnic, care reglementează modalitatea de realizare pe teren a marcării frontierei, soluţionarea problemelor referitoare la construirea de obiective comune la frontieră, întreţinerea frontierei, constituirea şi funcţionarea unei comisii mixte pentru verificarea traseului frontierei de stat şi întreţinerea semnelor de frontieră, modul de folosire a apelor de frontieră, căilor ferate, şoselelor, precum şi a altor instalaţii de comunicaţii care traversează frontiera de stat, desfăşurarea unor activităţi precum pescuitul, vânătoarea, silvicultura, exploatarea subsolului în apropierea frontierei, modul de cercetare şi de soluţionare a încălcărilor regimului de frontieră, cum ar fi trecerea nepermisă a graniţei sau deteriorarea semnelor de frontieră etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.