Fostul Ministru al Turismului, Monica Iacob Ridzi a reuși să iasă din închisoare pentru trei zile. Având în vedere că aceasta execută o pedeapsă în regim liber la Peniteniciarul Gherla, periodic, în funcție de comportamet, aceasta poate ieși preț de câteva zile respectând anumite condiții.

Aceasta îşi execută cei cinci ani de închisoare în regim semideschis şi a cerut recent schimbarea regimului în unul deschis.

 

Cum i-a convins…

Argumentele fostului ministru prin care a vrut să obţină mai multă libertate de mişcare  deşi arătau că a avut un comportament impecabil pe perioada detenţiei. Pe lângă motivele de ordin personal şi familial, Ridzi a invocat motive legale, atunci când a contestat hotărârea judecătorului delegat cu supravegherea deţinuţilor, dar fără nici un succes. „(…)Persoana în cauză a invocat în susţinerea contestaţiei şi motive legale, (…) faptul că infracţiunea pentru care este condamnată nu este o infracţiune dintre cele săvârşite cu violenţă, sus-numita aflându-se la prima confruntare cu legea penală şi sistemul penitenciar, până în acest moment neavând nici o antecedenţă penală şi neprezentând un grad de risc. S-a invocat totodată buna conduită a contestatoarei pe perioada executării pedepsei, învederându-se numărul recompenselor primite, participarea activă la acţiunile educative din cadrul Penitenciarului Gherla, programele finalizate şi creditele acumulate până în prezent şi precizarea faptului că nu a fost niciodată sancţionată disciplinar.

 

Potrivit surselor, de la încarcerarea acesteia, singurele persoane ce vin în vizita la Monica Iacob Ridzi sunt soțul și mama ei. După cum a relatat și presa, primarul Emil Boc a fost o singură dată în vizită la aceasta.

autoDoc24.ro

26 COMENTARII

 1. Rusine penitenciarului Gherla!
  Sunt multe alte femei care ar merita sa aiba cate o permisie, dar daca nu esti sotie sau fiica de politist, fost politist sau jandarm (ex. Drogeanu Crina), nu ai nici o sansa cu toate ca executi pedeapsa tot la liber si ai infractiune mai usoara ca a lui Ridzi si pedeapsa mai mica. Pana acum murea de ce bolnava era. Si mai sunt si alte femei cu copii mai mici si mai multi ca ea. Rusine lui Canta pentru ce face!

 2. Sotia mea este in Penitenciarul Gherla pentru o pedeapsa de 3ani si desi este la liber si lucreaza fara paza afara din puscarie, merge si vine neinsotita nu a beneficiat de nici o permisie deoarece nu avem pile si nu suntem din familie de politisti asa cum sunt toate care au beneficiat de permisii. Acum este si operata pe creier datorita stresului provocat de ei, si cu toate ca in decembrie se elibera nu pot sa o vad.

 3. Ar fi bine sa citeasca si DNA-ul aceste comentarii si sa se autosesizeze la adresa celor de la Penitenciarul Gherla. Sunt doi oameni cinstiti acolo SOFRON LIVIU si DUMITRU ALIN care nu pot face dreptate din cauza celor corupti. Este total adevarat ce se spune in celelalte 2 comentarii. Am fost pe acolo si subscriu comentariilor. Ridzi este la a 4 permisie. RUSINE CONDUCERII.

 4. Toata lumea cunoaste ce se intampla acolo, numai cine trebuie sa ia masuri, nu. Cainii latra, caravana trece. Cacatilor numai comentati, dar de facut nimic. r trebui totii bolnavii ( ca si Ridzi) sa treaca pe acolo, internati in penitenciar ca se vindeca miraculos.

 5. D-le Robotin,soției dvs nu i-a provocat nimeni nici în stres în penitenciar. Și oamenii care nu sunt închiși fac AVC.Nu mai exagerați. Referitor.la permisie, aveți dreptate.Tot ce este învoire peste o zi se aproba din ANP.Canta Sofron sau Alin D-tu, nu au nici o treabă. Referitor.la comentariul postat de Corina: Dacă cunoașteți vre-un corupt la Secția Cluj, va rog sa îl dezvăluiți cu numele.Nu vorbiti aiurea dacă nu știți.

  • D_le Marius te asigur ca nu vorbesc prostii si fi sigur ca voi spune ceea ce stiu , dar nu pe net ci la DNA. Si de comentariul d_nei Maria nu ai nimic de zis? Nici ea nu are dreptate? Sa_ti mai spun cine a beneficiat de permisii sau stii foarte bine? Totusi numele: ci……..,pe…….,mar…….., nu_ti spun nimic? Eu zic ca Maria are dreptate!!

 6. Da d_nule Marius oricine poate face AVC, dar se face mai rapid de la stres si suparare. Sau d_voastra nu credeti ca este stres si suparare faptul ca fiind inchisa fara nici o vina, atat doar ca a fost colega de birou cu Drogeanu Crina care a si bagat_o in puscarie, nu a avut nici o permisie, iar d_na Drogeanu cu care este pe acelas dosar, aceasi pedeapsa, aceasi infractiune a avut pentru simplu fapt ca este sotie de jandarm, iar eu sunt un simplu pensionar. Mai va aduc la cunostiinta in caz ca nu sunteti informat, ca au acelas nr de zile castig si ca de la inceputul pedepsei au lucrat in acelas loc fara nici o diferenta. Deci unde este dreptate? Iar referitor la Canta mai bine ar lasa locul altora care nu fac discriminari si nu stau numai prin libere cand sunt probleme. Daca te inscri la el nu te scoate la raport numai dupa ce faci cerere la Batinas. Pentru alte nelamuriri va stau oricind la dispozitie si in particular. Apropo anul trecut a mai murit o persoana, alta a ramas fara o mina, dar voi nu aveti nici o vina……cf proverbului nici usturoi nu ai mincat, nici gura nu_ti pute. Si sa nu uit pentru decese nu se dau permisii, dar intaresc ca pentru pile da. Miine va mai spun mai multe in caz ca poate chiar nu stiti sau sunteti dezinformat D_LE MARIUS!!!!!!!!!

 7. Este adevarat tot ce au scris fetele aici. Pacat ca nu au curajul mai multe si sa ne adresam cui trebuie. Asa numai pe la colturi sau in celulele de detetentie nu se rezolva nimic. Pilele merg in permisie, iar restul….. Da aveti dreptate d-nule Marius permisiile mai mari de 1 zi se dau din ANP, dar la propunerea cui? Sa vedem are curajul Canta sa-i spuna nu la RIdzi? Daca ar merita cu adevarat nu ar zice nimeni nimic.

 8. As dori tare mult sa nu se mai comenteze pe informatii „din auzite”! Ce pile considerati ca are dna Ridzi daca, in decurs de 2 ani de cand e incarcerata, a fost doar de doua ori acasa in permisie cate 3 zile? Deci 3 zile pe an in conditiile in care legea ii da voie la pana la 30 zile pe an. Si indeplineste aceste conditii! Dar, cei de la penitenciarul Gherla sunt extrem de „grijulii” in ceea ce ii priveste: nu ii acorda ce are dreptul ca nu cumva sa fie acuzati ca o favorizeaza! Si astfel cad in extrema cealalta: nu o favorizeaza , O PRIVEAZA DE ANUMITE DREPTURI! Si vorbim aici de o femeie bolnava, de o MAMA CU 2 COPII MINORI care au nevoie in primii ani de viata de prezenta materna! Inca ceva: Becali, Borcea si Gica Popescu au beneficiat la maxim de aceste permisii! Familiile lor erau mai mai indreptatite sa-i aibe mai multe zile alaturi? (Poate ca da, in cazul lui Borcea, amante multe – permisii multe!)

  • Da, mi se pare mult in conditiile in care altele sunt mame si ele si fie ca au avut pedepse mari sau mici , nu au beneficiat de nici o zi. Va asigur ca sunt mame care si-au lasat copii de 1 an acasa nu de 3 si 5 ca ea. Nu-i plangeti de mila ca nu aveti de ce. Ca ea sa tot faci puscarie: sta cu cine vrea si cu cate vrea in camera nu cu 18 sau 21 de persoane ca restul.

   • Fara sa vreti, dumneavoastra sustineti ce spun eu: cei din sistemul penitenciarelor ar trebui sa tina seama de mamele care au lasat copii minori acasa si care, daca ar indeplini conditiile ar trebui sa fie lasate mai multe zile in permisii, fara exceptie!

 9. As dori tare mult sa nu se mai comenteze pe informatii “din auzite”! Ce pile considerati ca are dna Ridzi daca, in decurs de 2 ani de cand e incarcerata, a fost doar de doua ori acasa in permisie cate 3 zile? Deci 3 zile pe an in conditiile in care legea ii da voie la pana la 30 zile pe an. Si indeplineste aceste conditii! Dar, cei de la penitenciarul Gherla sunt extrem de “grijulii” in ceea ce ii priveste: nu ii acorda ce are dreptul ca nu cumva sa fie acuzati ca o favorizeaza! Si astfel cad in extrema cealalta: nu o favorizeaza , O PRIVEAZA DE ANUMITE DREPTURI! Si vorbim aici de o femeie bolnava, de o MAMA CU 2 COPII MINORI care au nevoie in primii ani de viata de prezenta materna! Inca ceva: Becali, Borcea si Gica Popescu au beneficiat la maxim de aceste permisii! Familiile lor erau mai mai indreptatite sa-i aibe mai multe zile alaturi? (Poate ca da, in cazul lui Borcea, amante multe – permisii multe!)

  • Nu se comenteaza ” din auzite”. Se comenteaza din interior. A fost de 4 ori va spun eu sigur. Altele in 3 ani nu au fost niciodata si iar va spun sigur ca au tot 2 copii si pedeapsa mai mica cu prejudiciul platit nu ca ea care si-a pus la adapost averea si se da saraca. I-a cititi declaratia de avere sa vedeti cate pamanturi are. Iar referitor la boala, se foloseste de ea cand are interes, in rest cand sa i-a zile cat mai multe, nu mai e bolnava. Si alti copii au nevoie de prezenta materna

   • Va raspund ca si doamnei Margareta: TOATE MAMELE care au lasat copii minori acasa si care indeplinesc conditiile ar trebui sa fie lasate mai multe zile in permisie, FARA EXCEPTIE!

 10. Becali, Borcea si altii au avut voie la permisii de cate ori au dorit sa mearga la neveste si amante….. Ce vi se pare anormal ca o mama sa-si vada copiii de doua ori in doi ani???

 11. Domnu Marius, domnu Marius!
  Spuneti domnule cite propuneri a facut Gherla pentru permisii la administratie si cite a aprobat administratia. Tare mi-e teama ca a facut o singura propunere. Si daca e asa e coruptie! Gherla are peste o mie de detinuti. Anormalitatea nu e ca merge un om in permisie ci este ca nu merg mai multi din cei care merita. De ce pentru ceilalti nu isi asuma nimeni riscul? Acum nu mai e pe bani ca nu se mai baga nimeni. E pe putere si pe influienta.

 12. Ok….O sa bat în retragere….deși la unele probleme as avea contraargumente.Nu cunosc eu în detaliu chestiuni din interior…Dar mi-ar face mare plăcere sa văd un corupt,măcar UNUL,cercetat ,de la Secția Cluj.Așa ca DNA va așteaptă pt o informație. Succes.

  • D_le MARIUS , sunt convins ca faceti parte din sistem sau cunoasteti foarte bine situatia, personalul si chiar detinutii. Eu m_am recomandat cu Paul, iar d_voastra ati stiut imediat de cine a facut AVC ca m_ati nominalizat cu numele de familie, care pina la d_voastra nu a fost pomenit.

 13. Batinas,directorul de la Gherla trateaza discretionar si detinutii si angajatii. Le da directorilor adjuncti si presedintilor de sindicat sporuri lunare de 50% din salar pentru misiuni speciale,k zici ks la Kosovo si gata,are camarila.Directorii ii mananca din palma si sindicatele ii tin spatele.

 14. Va luati degeaba de Ridzi. Fata de „vedetele” din fotbal si nu numai n-a beneficiat de niciun favoritism. A fost in permisie de 2 ori (o data pe an), cate 3 zile. In conditiile in care legea iti permite 30 de zile pe an unde a fost favorizata aceasta d-na? Nu mai vorbiti prostii. Inca pot sa spun ca cei de la Gherla sunt foarte restrictivi mai ales ca ea are si doi copii foarte mici care ar avea nevoie de zile mai multe langa mama lor. Stim doar sa atacam. Daca ati fi in locul ei ati intelege prin ce drama trece o femeie aflata in situatia ei.

 15. Domnule Paul,cunosc foarte bine situația pentru ca și eu am pe cineva acolo.Este la un regim care nu îi permite încă plecarea în permisie. Vorbim frecvent la telefon,așa ca e normal sa cunosc oameni din interior, arestați sau cadre.Eu din câte am aflat ,cadrele de la secția Cluj , sunt ok.De aia ziceam ca nu ar fi fost neapărat vorba de stresul exercitat de cadre asupra soției dvs.Eu va doresc sănătate și succes.

 16. Mariuseee,mirosi a militian!Lasa vrajala!Dupa ce te spargi si ne zici de una si de alta,vii si ne spui ca le stii din telefon.Esti din garda Mariuse ca noi nu sintem prosti.Da zi Marius ceilalti o 1000 de hoti de ce nu merg pe acasa.Uni au muncit si noaptea ca a venit ministra si tot nu merg.Unu cu pedepsa mare nu ar sta pe goana sa nu vina inapoi dupa ce mai are putin si intra in comisie. Da voi nu vreti Marius.Acu nu mai luati de la hoti tigari si suc ca vau crescut salarile vreti putere si cind prindeti chiaburi ii puneti la club sa stea si sa ia zile,ii lasati acasa le dati intime si prieteni lor sa va tina in functi.Mariuse ma lasi?

 17. Mda.mi-ar place sa fiu milițian Cum spuneți voi.Dar nu sunt.Și mi-ar place ca oamenii sa vina cu nume de corupți , nu doar ca X sau Y face și drege. DECLARAȚII, dosare…..cercetați, ăsta ne dorim,ca pe viitor cei care fac favoritisme, dacă fac,sa nu mai facă. Dar se pare că totul va rămâne la stadiul de povesti pe net.Când DNA cercetează primul corupt de la Cluj,PROMIT sa dau pizza și bere la toată lumea care a făcut comentarii aici.PROMIT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here