Prison Cell Bars - Black and White

Caz cutremurător, prezentat de Ciprian Mihali, conferențiar la Universitatea Babeș-Bolyai – un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a murit, din cauză că tăiase ilegal trei copaci ca să-și încălzească mama grav bolnavă.

„Cetățeanul Dan Petruse taie ilegal trei copaci și-și pregătește lemne de foc pentru iarnă. Are în grijă mama grav bolnavă, așa că nu se poate lipsi de foc.

E trimis în judecată pentru furt, i se impută vreo 1700 de lei pentru arbori și o amendă penală de 2400 de lei. Din decembrie 2019, omul primește salariu de îngrijitor al mamei bolnave – vreo 1500 de lei. În decembrie 2020, maică-sa moare.

În 2021, instanța decide că el, încasând cei 1500 de lei pe lună timp de un an de zile, ar fi avut bani suficienți să plătească cei 4100 lei datorați statului, dar a fost indolent și n-a vrut să plătească, așa că îl condamnă la închisoare cu executare. Când vine sentința, omul murise și el de câteva luni – evident, o făcuse dinadins ca să lase statul în pagubă.

Avem, deci, un judecător care a decis că un amărăștean care trăiește împreună cu mama bolnavă din 1500 de lei pe lună își poate permite să plătească statului 4100 de lei, dar nu vrea. Judecătorul ăsta are salariul lunar cât o mică avere și va avea pensie specială asemenea. Avem jaf organizat în păduri, executat de firme proptite politic, dar fac pușcărie nemâncații care fură ca să își poată încălzi cocioabele.

Până la urmă, Dan Petruse și maică-sa au lăsat statul cu buzele umflate, refugiindu-se în singurul loc unde se puteau ascunde, acolo unde răutatea și prostia semenilor lor nu-i mai poate atinge, unde nu mai au nevoie nici de hrană, nici de foc. Felicitări, Dan Petruse, ai scutit statul de cheltuielile cu încarcerarea ta, va avea din ce să îi plătească salariul domnului judecător.” a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Bărbatul era din Apuseni, fiind condamnat de un magistrat de la Judecătoria Câmpeni.

Citește și: Judecătoarea Adina Daria Lupea: „Masca nu mai e obligatorie! Voi face anunțul la fiecare ședință de judecată”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here