sursă- Consiliul European

Poze cu președintele României, Klaus Iohannis, au stârnit furori în masă din cauza absenței măștii sanitare în cazul șefului statului. Președintele Klaus Iohannis nu a purtat mască în toate împrejurările de la Consiliul European deoarece acest demers a fost unul opțional, după cum informează Administrația Prezidențială la solicitarea știripesurse.ro.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, este răspunsul oficial al Administrației Prezidențiale.

Cancelarul german Angela Merkel apare la rândul său fără mască de protecție în unele poze, la fel și premierul bulgar Boiko Borisov, premierul maghiar Viktor Orban. Chiar și președintele Consiliului European, Charles Michel, este surprins fără mască de protecție.

2 COMENTARII

  1. Exista un protocol minimal,sa nu spun de bun simt, si la intrunirile „face to face”, in cadrul Consiliului European ! Nu a fost zburat nimeni din Serviciul Protocol ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here