Motocoasa, urmașul mai util, mai ușor de folosit și mai eficient al bătrânei coase, este o unealtă importantă în utilizarea în grădină sau pe un câmp agricol, pentru tăierea ierbii, a buruienilor, a copacilor mici și a altor plante care nu pot fi tăiate cu mașina de tuns iarba.

O motocoasă folosește în principal o lamă metalică care taie prin vegetație densă și trunchiuri de copaci. O motocoasă este utilă pentru fermieri și este cunoscută pentru durabilitatea sa, motorul puternic, funcționarea lină, operarea ușoară, economisirea costurilor forței de muncă și mentenanța facilă.

Motocoasă Stihl – oferte (LINK)

O motocoasă oferă mai multă putere și versatilitate decât o mașină de tăiat iarba, dar are și unele dezavantaje de luat în considerare.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei motocoase este să înveți tehnicile de tăiere necesare pentru a evita accidentarea sau deteriorarea mașinii. Lamele se rotesc în sens invers acelor de ceasornic, deci trebuie să te deplasezi de la dreapta la stânga, atunci când tai ceva cu o motocoasă. Dispozitivul de tăiere este de la vârful lamei la 90 de grade la stânga. Dacă lovești o tulpină sau o ramură groasă cu orice altă parte a lamei, mașina te poate lovi înapoi.

Motocoasă Stihl – link oferte

Trebuie să introduci lama în iarbă sau în vegetație încet, astfel încât capul să fie apăsat pe aceasta, mai degrabă decât la suprafață. 

Dacă folosești o mișcare de tocat pentru a tăia cu o motocoasă, mașina poate fumega și nu mai funcționează, deoarece ramurile și alte materiale se pot prinde în jurul lamelor, determinând supraîncălzirea acestui aparat.

O motocoasă dispune de diferite atașamente pentru lame care îți vor permite să tai o varietate de materiale. În general, ele sunt mașini durabile și fiabile, atât timp cât primesc o întreținere adecvată. Cu toate acestea, durata de viață a lamei depinde de ceea ce tai și cât de des. De exemplu, dacă lucrezi frecvent în zonele stâncoase sau tai tulpini sau ramuri tari, este posibil să fie necesar să schimbi sau să ascuți lama zilnic. Înainte de fiecare utilizare, trebuie să verifici ascuțișul lamei, deoarece lucrul cu o lamă tocită scurtează durata de funcționare și poate reprezenta un pericol pentru siguranță.

O motocoasă este suficient de puternică pentru a tăia un boschete rezistent. De asemenea, acesta pot accesa zone greu accesibile, în care nu intră mașini mai mari. Cu toate acestea, cele mai multe motocoase sunt obositor de folosit, iar dacă trebuie să cureți o suprafață mare, va dura cel mai probabil o eternitate. Majoritatea motocoaselor au însă caracteristici anti-vibrații pentru a reduce oboseala mâinilor. Utilizarea unui ham ajută, de asemenea, la controlul mașinii și ușurează sarcina în timp ce lucrezi.

O motocoasă este un instrument puternic care prezintă anumite riscuri dacă nu sunt respectate procedurile de siguranță adecvate. Nu trebuie să folosești niciodată o motocoasă fără ham și nici nu trebuie să folosești o motocoasă care nu este echipată cu un ghidon. Ghidonul este cel care te ajută să controlezi aparatul și, de asemenea, servește ca o barieră pentru a preveni rănirea în cazul în care mașina scapă de sub control. Poartă întotdeauna protecție pentru vedere atunci când folosești o motocoasă, deoarece lama îți poate arunca resturile în față. De asemenea, nu folosi niciodată motocoasa la mai puțin de 50 de metri de alte persoane.

Motocoasă Stihl – (LINK)

Unele dintre cele mai bune și mai performante motocoase de pe piață sunt motocoasele Stihl. Acolo unde trebuie cosită iarba, inclusiv pe teren accidentat sau dificil, motocoasele STIHL se află în elementul lor. În funcţie de puterea motorului şi de unealta de tăiere, posibilităţile de utilizare merg de la simpla cosmetizare a marginilor de gazon până la rărirea tufişurilor noduroase. Stihl are o mulțime de modele de motocoasă, diferite din punct de vedere al puterii: motocoase ușoare, motocoase de putere medie, motocoase de putere mare etc.

Stihl este o companie germană, cu peste 80 de ani vechime, care s-a dedicat producției de unelte și ustensile care să facă viața mai ușoară clienților săi, de la motocoase la motofierăstraie și de la utilaje de curățat la utilaje pentru construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here