Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) din România a anunţat că, în contextul noilor modificări legislative, cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia care desfăşoară activităţi lucrative pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.


Conform IGI, citat de Agerpres, în contextual noilor modificări legislative prevăzute de Legea 200/10.09.2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi a Ordonanţei Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial nr.832, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, încadraţi în muncă pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.


Cetăţenii statelor menţionate care doresc să desfăşoare activităţi lucrative, în condiţiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă şedere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.


În primul semestru al acestui an, Inspectoratul General pentru Imigrări a primit 1.777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetăţeni provenind din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, dintre acesta 1.548 fiind avizate favorabil.
Pentru reglementarea şederii pe teritoriul României, străinii pot consulta site-ul public http://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, ei au posibilitatea de a depune documentele şi prin intermediul aplicaţiei online, disponibilă la adresa https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.