Gheorghe este un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea sălăjeană Fildul de Mijloc, iar pe data de 12 ianuarie acesta se afla în oraşul Huedin unde intenţiona să-şi viziteze o rudenie. Ajuns pe Strada Fildului, omul s-a trezit faţă-n faţă cu un câine uriaş, care sărise gardul unei gospodării de romi şi – nici una, nici alta – a sărit la el şi l-a muşcat serios de penis, făcându-i-l ferfeniţă. Acum bărbatul s-a prezentat la I.M.L.Cluj pentru a începe demersurile legale ce se impun, ca prim pas necesar înainte de a-l înainta pe proprietarul patrupedului în justiţie…

În momentul când omul este întrebat de o asistentă medicală de la I.M.L.Cluj, care-i “locaţia” de pe trup unde a fost muşcat de câine, acesta se blochează şi-i răspunde: “Nu pot să vă spun locul, fiindcă mi-e ruşine cu atâţia oameni aflaţi de faţă”! Apoi, după ce-şi predă actele medicale bărbatul se închide într-o tăcere prelungă. Chestionat de către reporterul Gazeta de Cluj asupra incidentului, omul se arată totuși, deschis şi mărturiseşte fără prea multe ezitări: “Pe 12 ianuarie mă aflam la Huedin ca să-mi vizitez o rudă şi pe strada care duce spre Fild a sărit peste gard un câine mare. Acesta mi-a rupt pantalonii cu dinţii şi mi-a făcut ferfeniţă – scuzaţi – organul genital, chiar la doi-trei centimetri de bază. Din plin m-a luat! Am fost dus de cineva la spitalul din Huedin, unde medicii mi-au făcut o injecţie cu antitetanos şi m-au cusut, punându-mi nouă copci. Apoi m-au trimis la Clinica de Boli Infecţioase, la Cluj unde am început tratamentul cu injecţii. Acum, când mai am doar două injecţii de făcut m-am prezentat la I.M.L.Cluj, ca să-mi scot certificat”.

medici operand

Mărturiseşte după aceea că l-a reclamat la poliţie pe stăpânul câinelui – un rom bogat şi influent în oraş – dar acesta i-a transmis că poate să facă ce vrea fiindcă lui nu-i pasă de suferinţa sa. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce după circa o jumătate de oră cu un certificat în care medicii i-au recomandat între 17 şi 18 zile de îngrijiri medicale. Apoi, gândit, bărbatul îşi continuă confesiunea: “Îl dau în judecată pe proprietarul câinelui – deşi mi-e cam frică de el fiindcă e un om periculos – dar peste câteva zile mă prezint la chirurgul de la spitalul orăşenesc din Huedin, ca să mi se scoată firele şi abia după aceea voi şti cât de tare mi-e afectat organul. Din fericire nevastă-mea a înţeles situaţia şi mi-a spus că nu-i nicio problemă, suntem oameni bătrâni, cu cinci nepoţi – şi nu va face caz de asta”. Îşi împătureşte apoi certificatul, meticulos, şi după ce-i salută pe cei prezenţi se retrage covârşit de gândurile ce-l împresoară.


Conform declaraţiei comisarului Gina Pop, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj, între victimă şi proprietarul câinelui – care se cunosc, ba, mai mult sunt rude – ar fi avut între timp o discuţie. “Victima a declarat poliţiştilor din Huedin că se va mai gândi dacă depune plângere, însă până joi, 25 ianuarie, ora 16.00, acesta nu a depus nicio plângere pe numele proprietarului câinelui”, a declarat pentru Gazeta de Cluj d-na comisar.

2 COMENTARII

  1. Daca cainele este unul de rasa si face parte din categoria cainilor periculosi atunci propietarul ar putea primi si o amenda zdravana ca nu a avut grija de acest caine ca sa fie inchis undeva intr-un loc sigur.Pentru vatamarea corporala se poate adresa organelor de politie prin depunerea unei reclamatii pentru a fi cercetat propietarul animalului in cauza mai ales ca acesta face si niste afirmatii ca poate sa il reclame unde vrea ca nu il intereseaza de suferinta sa.Atunci merita sa fie pedepsit cu varf si indesat numai pentru afirmatiile facute la adresa acestui om mai ales ca se stie ca in tara au fost anumite cazuri care au dus la decesul unor persoane si care au fost mediatizate si la nivel national de catre anumite televiziuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here