Ca si fostul ministru al Justitiei, Chiuariu, numit de presedintele Basescu, „un tânar mafiot obraznic“ si actualul ministru al învatamântului Adomnitei, care a zapacit tot ce se mai putea din sistemul educational românesc, Cristian David provine din grupul de forta constituit în jurul deputatului PNL de Iasi Relu Fenechiu.

În culise se spune ca multimilionarul deputat Relu Fenechiu este la rândul sau omul avocatului din Iasi Mihail Mihailovici Vlasov, deloc întâmplator socrul ministrului de Interne Cristian David.

Pentru prima oara dupa 18 ani, politia este gata sa explodeze. Nu este vorba despre revendicari salariale, ci despre modul în care este tratata de celelalte componente ale institutiilor abilitate în actul de justitie.

În ultimul an, agentii si ofiterii de politie au fost victime a zeci de infractori de ultraj, majoritatea autorilor fiind judecati în stare de libertate.

În acelasi timp, conducerea Ministerului Internelor si al Reformei Administrative – MIRA (tâmpita denumire pentru o institutie de forta), pare cantonata în rezolvarea unor probleme marginale, de natura politica, fara legatura cu munca propriu-zisa a politistilor.

Nu putem sa nu luam act de recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu, din timpul inundatiilor, conform careia unul dintre ministri cabinetului Tariceanu nu a gasit altceva mai bun de facut, când apele amenintau sa distruga totul în calea lor, decât sa-i convoace pe primarii din localitatile sinistrate la o sedinta de analiza. Daca acest ministru este sau nu idiot, este o problema de nuanta. În orice caz, presa l-a nominalizat pentru titlul de idiot al presedintelui pe ministrul de Interne Cristian David.

Ca si fostul ministru al Justitiei, Chiuariu, numit tot de presedintele Basescu, „un tânar mafiot obraznic“ si actualul ministru al învatamântului Adomnitei, care a zapacit tot ce se mai putea din sistemul educational românesc, Cristian David provine din grupul de forta constituit în jurul deputatului PNL de Iasi Relu Fenechiu.

În culise se spune ca multimilionarul deputat Relu Fenechiu este la rândul sau omul avocatului din Iasi Mihail Mihailovici Vlasov, deloc întâmplator socrul ministrului de Interne Cristian David.

Nu ca acest lucru ar conta, dar Vlasov provine din Basarabia, mai précis din Comrat, si înainte de revolutie a fost în atentia Securitatii, mai précis UM 0110 (anti-KGB). A avut si probleme cu legea si a fost anchetat pentru o infractiune de drept comun, nefiind exclus ca sa fi fost vorba mai curând despre o combinatie operativa prin care sa fie compromis ca posibil agent.

Cert este ca, dupa revolutie, cariera lui Vlasov a fost fulminanta. Avocatul de success ajunge pesedinte al Camerei de Comert din Iasi, iar în cele din urma ajunge în fruntea Camerei de Comert din Bucuresti.

Sa ne întoarcem la actualul ministru de Interne, Cristian David. Pe tatal natural al acestuia îl chema Troaca si, în conditii insuficient cunoscute, a parasit România, stabilindu-se în Australia.

Cu ce s-a ocupat sau cu ce se ocupa în present domnul Troaca, ramâne o enigma. Au circulat zvonuri fara îndoiala rauvoitoare, despre preocuparile tatalui ministrului de Interne, pe care însa nu le luam în considerare, cel putin deocamdata. Ca o tusa de culoare, mentionam ca celebra Daniela Lulache, presedinta Fondului Proprietatea, printer cei mai bine platiti functionari de stat ai momentului (5.500 de euro/luna), este nasa de cununie a ministrului Cristian David. Sotia acestuia, Ingrid Vlasov, este, de asemenea, un nume în domeniul afacerilor, prin casele de moda pe care le patroneaza.

Am spus ca David face parte din trupa de soc a deputatului Fenechiu, considerat a fi un adevarat baron liberal.

Fenechiu a facut avere în afaceri imobiliare si în domeniul constructiilor prin contracte cu statul.

La Iasi, deputatul PNL Relu Fenechiu, direct sau indirect, controleaza mai multe firme, cum ar fi: Simexim SRL, Fene Grup, Fene Consulting, FMF Const, Zecca SRL, La Rocca SRL, Dual Invest Tehnorom etc.

Firmele lui Fenechiu au fost implicate în doua dosare penale, care, dupa bunul obicei al pamântului, au fost clasate.

În diferite institutii si directii din judetul Iasi au fost instalati oameni apropiati ai lui Fenechiu. Mentionam: Directia Generala a Finantelor Publice, Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca.

Se spune ca pentru a cunoaste un om trebuie sa-i cunosti familia si cercul relational.

Liberalii, alaturi de democrati, au venit la putere în 2004 pe un anumit orizont de asteptare al electoratului, agitând stindardul luptei împotriva coruptiei, vituperând împotriva baronilor locali ai PSD, demascând aranjamentele dintre politicieni si camarilla financiar-economica. Constatam ca s-au schimbat unii actori, dar în esenta mijloacele si scopul au ramas aceleasi: strângerea unor averi care desfid bunul-simt, indiferent de metode si într-o perioada cât mai scurta de timp.

George Dora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here