Iarna oferă un spectacol impresionant pe Vârful Vlădeasa, al doilea cel mai înalt vârf din Munţii Apuseni. Imagini cu brazi solitari încărcaţi cu zăpadă şi staţia meteo îngheţată complet au fost surprinse în urmă cu câteva zile şi publicate pe o reţea de socializare.

Imaginile spectaculoase au fost surprinse recent de către Mihai Crişan, paramedic la SMURD şi publicate pe o reţea de socializare. Datorită vânturilor puternice care suflă pe creastă, brazii încărcaţi cu zăpadă au luat forme spectaculoase, iar staţia meteo a îngheţat complet pe exterior. Localnicii spun că nu au mai văzut de 20 de ani aşa iarnă grea. În unele locuri, unde zăpada a fost viscolită, stratul de omăt atinge peste 4 metri.    „În fiecare an, dar cum a fost anul acesta spun oamenii din zonă nu a fost de 20 de ani aşa multă zăpadă şi în acelaşi timp aşa grea iarnă în zonă, natura oferă un spectacol superb, brazii iau anumite forme care de care mai spectaculoase. Zăpada puternic viscolită are grosimi între un metru şi pe alocuri 4-5 metri.

Staţia meteo de pe Vârful Vladeasa, supusă la grea încercări de viscol şi furia naturii, dar în acelaşi timp, pe cât severă e vremea aici sus, pe atât de spectaculoase sunt peisajele oferite de natură, îngheţată la propriu şi la figurat pe exterior”, a scris autorul pe reţeaua de socializare Facebook.

Vârful Vlădeasa, cu înălţimea sa de 1835 m, este al doilea vârf ca altitudine al Munţilor Apuseni. El domină masivele învecinate oferind vederi cuprinzătoare asupra depresiunii Huedinului (spre est), asupra bazinului văii Drăganului şi munţilor Pădurea Craiului (spre vest).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here