Clujenii s-au aliat împotriva cimitirului de animale propus de Primărie. Plâng că rămân fără spații verzi unde să iasă la plimbare. Spațiul vizat e lângă Cluj, curios câți dintre ei chiar ajung pe acolo.
Cetățenii au deschis o petiție contra cimitirului de animale propus în zona Valea Gârbăului – Sfântul Ioan. Aceștia susțin că ,,zona fiind ultima oaza de natura si aer liber pentru nu mai putin de 80.000 de oameni care locuiesc in Manastur , sustinem relocarea intr-o zona unde nu este necesara privarea parintilor , copiilor , bunicilor si tuturor Clujenilor de a avea parcuri , locuri de joaca si zone verzi pentru a iesi din orasul si asa sufocat de poluare si lipsa zonelor verzi . ” .
Dar vorbim despre o zonă de la marginea orașului, aleasă tocmai pentru că este îndepărtată și animalele pot avea și ele liniștea lor. Altfel, unde să-i îngropăm pe cei care ne-au fost prieteni o viață întreagă?
În Cluj există un incinarator de animale la USAMV, dar avem de a face cu prețuri ridicate, iar nu mulți oameni își permit. Astfel, ce să facem cu animalele care ne mor?
Apariția unui nou cimitir de animale arată gradul de civilizație și respect față de necuvântătoare, arătând faptul că am trecut de perioada în care animalele erau bune doar pentru carne și produse alimentare.
Dar există clujeni care singurul loc de plimbare găsit este fix pe terenul alocat cimitirului, teren aflat lângă Cluj. O zonă verde în care nu mulți clujeni ajung să se plimbe, mai ales pe jos. Dar iată că țin neapărat să aibă terenul ca loc de relaxare, că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.
Mulți dintre ,,revoltați” preferă să rămână anonimi, că ce să-i faci, e rușinos când ai comportament de Evul Mediu.
Antonia Mihăilescu
Multi au cap sa nu le poaie in gat.Bine ca nu se revolta ca se construiesc vile in padure incadrayta in sit Natura 2000
… dupa ce moare animalului de companie. Ce facem cu el? Îl ingropam pe balcon, in ghiveciul cu flori?