Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că a purtat discuții cu miniștrii sănătății și fondurilor europene, Nelu Tătaru și Ioan Marcel Boloș, pentru ca proiectul Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj Napoca să primească fonduri europene.

tișe a cerut includerea de către Ministerul Fondurilor Europene a proiectului „SPITAL PEDIATRIC MONOBLOC CLUJ-NAPOCA” între obiectivele pe care ministerul le negociază în aceste zile cu Comisia Europeană, pentru finanțare integrală. De asemenea, Ministerului Sănătății i s-a solicitat includerea de urgență a Spitalului Pediatric Monobloc în Strategia Națională pentru Sănătate 2021 – 2027.

Domnii miniștri au înțeles importanța construirii noului Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. Am insistat asupra faptului că județul Cluj și întreaga regiune nu mai sunt în situația de a amâna ridicarea noului spital, pacienții și familiile acestora având nevoie de un act medical de calitate, nu de promisiuni sau proiecte rămase la stadiul de hârtii”, susține Alin Tișe.

Până acum, CJ Cluj a reușit promovarea în Parlament a Legii prin care se obține terenul necesar construirii noului Spital Pediatric Monobloc. De asemenea, instituția a demarat procedurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here