Omul de afaceri Nelu Iordache, care controlează afacerile Romstrade (lucrari de infrastructură, n.red.) și Blueair (transport aerian, n.red.) a fost achitat definitiv în dosarul Transalpina.

El a fost judecat pentru instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (7 acte materiale) şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave (7 acte materiale).

În acelaşi dosar, instanţa a dispus încetarea procesului penal în cazul mai multor şefi de la CNADNR Craiova, după ce faptele de care erau acuzaţi aceştia s-au prescris, iar alţi inculpaţi au fost achitaţi.

De asemenea, judecătorii au dispus încetarea procesului penal împotriva companiei Romstrade, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale, fiind respinsă acţiunea civilă a CNADNR.

Potrivit DNA, în perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ion Dina şi Marin Tudor, diriginţi de şantier; Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului; Mihai Adrian Radu, şef departament; Ştefan Radu, şef birou; Constantin Şerban şi Ştefan Brânaru, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, ar fi certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.

Pentru ca aceştia să aprobe la plată lucrările neefectuate şi materialele de construcţie inexistente, Nelu Iordache, în calitate de administrator la Romstrade (societatea care a primit contractul de executare a lucrărilor), l-ar fi determinat pe Nicolae Dorel Mircea, director la Departamentul Analize – Decontări al societăţii să întocmească în fals mai multe situaţii de lucrări şi facturile aferente.

Conform DNA, paguba cauzată de Romstrade părţii vătămate CNADNR SA, reprezentând decontarea unor lucrări neexecutate, a fost estimată la suma de peste 22,8 milioane lei, fiind recuperată în întregime în cursul urmăririi penale.

Citeste si Firmele lui Nelu Iordache, ținta operațiunii Maior-Coldea. Legătura între preluarea Blue Air, SRI, Ponta, Ioan Rus și un consilier al lui Cioloș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.