Nelu Tătaru

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că statul român estimează că se poate ajunge la numărul de 10.000 de persoane infectate cu coronavirus.

„Și noi avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim și la un scenariu 4, ne gândim și la un vârf în a doua jumătate a lunii aprilie, odată cu venirea și ultimului val de cetățeni români care sunt în Spania, precum și a sărbătorilor de Paște”, a declarat secretarul de stat pentru Digi.

Acesta a mai înaintat o estimare de aproximativ 10.000 de cazuri de infecție cu coronavirus, în cazul unui „scenariu rău„.

Tătaru mai susține că focarele mici de infecție din momentul actual oferă posibilitatea sistemului sanitar să își trateze pacienții din prezent și să se poată „completa paturile” cu cazurile care se vor confirma ulterior.

Scenariul bun al românilor

Scenariul bun ar fi ca evoluția spre scenariul 4 să se facă lent, cu un număr de cazuri care cresc spre 2.000, dar într-un ritm lent, cu o grupă de risc mai puțin afectată. La acest moment, vârstele extreme și cu comorbidități n-au fost afectate„, conform secretarului de stat Nelu Tătaru.

sursă- https://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here