Neluțu Varga, proprietarul CFR-ului, s-a transformat într-un car de nervi după ce CFR Cluj a fost învinsă de FCSB în cadrul etapei a cincea din play-off-ul Ligii 1.

„M-au nenorocit ăștia”, a fost auzit țipând omul cu banii de la CFR Cluj, care nu concepe ca echipa sa să rateze titlul în acest sezon.

Pentru CFR, câștigarea campionatului nu constituie doar o miză sportivă, e vorba chiar despre supraviețuirea clubului, iar presiunea aceasta a început să se simtă mai ales acum, când FCSB s-a apropiat la numai două puncte.

Eșecul din derby-ul de duminică i-a aprins nervii lui Ioan Varga și patronul campioanei a împrumutat gesturi specifice rivalului său Becali. El și-a amenințat toată conducerea după înfrângere: „Dacă pierdem titlul vă dau afară pe toți!”. Balaj, Bilașco, Mara, Răzvan Zamfir și Dan Petrescu au fost vizați de mesajul-ultimatum al lui Varga.

Panin e paratrăsnetul de la CFR Cluj

„Neluțu”, așa cum îl alintă oamenii din club, devenise nervos încă dinainte ca FCSB să marcheze golul decisiv. El l-a sunat pe bancă pe team-managerul Panin în timpul jocului, tot ca să-i transmită că nu-i plăcea nimic din ceea ce vedea pe teren. 

Situația avea să devină și mai proastă pentru vișinii din momentul în care Octavian Popescu a înscris golul victoriei oaspeților. Panin e omul de legătură al patronului în timpul partidelor. 

Nelu Varga, nervi și amenințări după înfrângerea cu FCSB: „Vă dau afară pe toți!” » De ce a sunat pe bancă în timpul meciului

Panin surprins de camerele Digi vorbind la telefon în timpul meciului cu FCSB

Tot pe el l-a sunat în timpul unui meci cu Malmo, din preliminariile Champions League, și i-a cerut să-i transmită antrenorului Iordănescu să-l înlocuiască pe Arlauskis. Lituanianul greșise la golul pe care-l marcaseră suedezii. Panin nu a dat ordinul mai departe către Edi.

Nelu Varga a realizat că angajatul lui îi ignora comanda, așa că după partida aceea l-a dat afară. După câteva zile, la insistența altor persoane din conducere, proprietarul clubului a revenit și l-a reangajat pe fostul fundaș stânga al CFR-ului.

Nelu Varga, telefoane pe bancă și în redacții

Patronul l-a împins pe președintele Balaj să comenteze arbitrajul în pauza meciului. Fost coleg ca arbitru și amic cu Istvan Kovacs, Cristi a avut o declarație pentru site-ul Prosport: „Kovacs arbitrează ca să nu-i supere pe cei care critică. Faza a fost una discutabilă. Acesta e rezultatul presiunii puse asupra arbitrilor”. Președintele clujenilor se referea la faza în urma căreia fusese eliminat Mateo Susic.

Bosniacul îl atacase tare pe Olaru, pe care l-a și accidentat serios, atât de serios încât mijlocașul FCSB-ului nu a mai putut continua partida. Balaj și Petrescu au continuat să-l critice pe Kovacs și după joc. Argumentul lor a fost același: „centralul” ar fi condus meciul cu o atitudine pro-oaspeți deoarece Becali și Mihai Stoica îl acuzaseră înaintea partidei că el ar fi apropiat de CFR. 

Gigi Becali i-a și prezentat scuze lui Istvan Kovacs după victoria formației sale: „Să mă ierte că m-am îndoit de el! Știam că era un arbitru mare, asta nu am contestat niciodată, dar astăzi a demonstrat că e și un om foarte corect. De acum înainte nu voi putea să mai spun nimic rău despre el”. 

Dacă pierde, CFR Cluj riscă insolvența

CFR e un club năpădit de datorii și a reușit să-și continue activitatea în anii recenți numai datorită rezultatelor din cupele europene. 

Vișiniii și-au mai dres bugetul cu premiile pe care le-au încasat de la UEFA. Ratarea titlului i-ar pune în mare pericol, fiindcă ei ar mai avea șanse să ajungă doar în Conference League, o competiție pe care Varga nu o consideră satisfăcătoare.

 Oricum, nici acolo nu ar fi simplu de obținut calificarea. Numai campioana României are un traseu facil către Conference, dacă este eliminată pe rând și din preliminariile Champions, apoi și din cele ale Europa League. Fără banii de la UEFA, CFR ar rămâne cu costuri imense și cu venituri foarte mici, din drepturi TV și din sponsorizări, și ar risca să revină în insolvență.

Sursa: gsp.ro

Citește și: Misterul avioanelor MiG-21 blocate la sol: România ar trebui să le dea Ucrainei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here