Potrivit unor surse, în spatele tranzacției cu 62% din acțiunile clubului de fotbal CFR Cluj s-ar afla Nelu Varga, un cunoscut al cluburilor de fițe din Cluj Napoca, dar și al lui Arpad Paskany. Nelu Varga nu este la prima afacere cu Paszkany. El a intermediat vânzarea clădirii C.I.A. din Zorilor către un cetățean german și încearcă să preia clădirea Sigma, clădirea respectivă fiind în patrimoniul lui Paszkany.

Marian Băgăcean, care a apărut public ca deținătorul a 62% din acțiunile clubului clujean de fotbal, este unul dintre apropiații lui Varga și potrivit informațiilor, Băgăcean s-a consultat cu Varga înainte de a face public această tranzacție.

Potrivit informațiilor, tranzacția nu a fost făcută prin intermediul vreunei societăți comerciale, în contul clubului de CFR Cluj virându-se un milion de euro de la Marian Băgăcean. Însă, tranzacția este ciudată în sensul că, în urmă cu jumătate de an, ”mogulul” RCS&RDS, Zoltan Teszari, i-a făcut lui Paszkany o ofertă de trei miloane de euro pentru club, însă afaceristul clujean a refuzat-o.

De asemenea, Băgăcean a cumpărat, la jumătate de preț, cranțele CFR Cluj de la Pop Pușcaș și alți afaceriști față de care clubul de fotbal acumulase datorii. Spre exemplu, Pușcaș care avea o creanță de aproximativ o creanță de aproximativ 200.000 de euro la CFR Cluj i-a vândut-o lui Băgăcean cu 100.000 de euro.

 

2 COMENTARII

  1. in 2015 pe cele 2 firme care le are Bagacean a realizat o cifra de afaceri cumulata de 400.000 lei, sub 100.00 euro ….. De unde sa aiba atatia bani cash sa cumpere CFR?

    2 firme sub plafonul de platitor de tva….oare de ce …ca sa nu plateasca tva?

    Plus mai are un dosar pe rol la Tribunal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here