????????????????????????????????????

Primăria Cluj-Napoca va trebui să ofere despăgubiri majore proprietarilor Abrudan Mihai și Ileana pentru o suprafața de teren din Bună Ziua, afectată de coridorul de expropiere.

Lucrările efectuate de către Primăria Cluj-Napoca, de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua sunt subiectul unor nemulțumiri. Abrudan Mihai și Ileana, proprietarii unui imobil teren cu o suprafață de 519 mp, înscris în CF nr. 262057 au depus o plângere în data de 07 iunie 2019 solicitând stabilirea unei sume aferente despăgubirii pentru suprafața ce urmează a fi expropriată din terenul în cauză, la valoarea reală a acestuia, solicitând repararea întregului prejudiciu cauzat de expropiere.

Proprietarii sunt nemulțumiți de modul în care Primăria Cluj-Napoca „au negociat” imobilul teren care le aparține susținând că au fost forțați să cedeze această proprietate: „Nouă ni s-a recunoscut dreptul la despîgubiri, repsectiv dreptul la acoperirea întregului prejudiciu, ce decurge din împrejurarea că fiind forțați să cedăm această suprafață de teren supusă exproprierii, ni se afectează și folosința imobilului în care locuim, fiind în mod evident necesar a se executa lucrări de modificare a amplasamentelor TUTUROR UTILITĂȚILOR CARE NE SERVESC CASA DE LOCUIT”.

Suma propusă de către Neocosult Valution SRL este de aproximativ 8500 lei, este contestată de către cei doi proprietari care consideră că valoarea stabilită nu reflectă întregul prejudiciu cauzat deoarece pe acel teren se află toate utilitățile care deservesc casei de locuit: căminele de canalizare, stâlpul de curent,, rețeaua RDS, țeava și contoarele de gaz și electrica.

În baza jurisprudenței CEDO, s-a stabilit că ne aflăm în fața unei expropieri atunci când „diversele măsuri ale autorităților statale au ca rezultat lipsirea titularului de posibilitatea exercitării atributelor dreptului său” prin urmare atitudinea autorităților încalcă evident obligațiile impuse de către lege.

Suma solicitată de către cei doi proprietari, pentru despăgubirea prejudiciilor create prin exproprierea terenului aferent este de aproximativ 11000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here