Nepasarea si incompetenta USL inchide fabrici este titlul unei declaratii politice depusa de catre senatorul PDL Alin Tise in plenul Senatului. In acest text Tise reaminteste ca fabrica Nasal din judetul Cluj a fost inchisa de Napolact, urmand ca intreprinderea din Baciu sa fie urmatoarea victima a multinationalei olandeze. Vina este aruncata catre cei de la USL, care se ocupa de o guvernare fara „lapte si miere.” Culmea este ca despre inchiderea fabricii Napolact au aparut informatiile in urma cu o saptamana, iar senatorul democrat-liberal are o reactie destul de intarziata. Nici opozitia nu mai are puterea sa reactioneze la timp. Faptul ca Alin Tise a luat pozitia pe aceaasta tema la o saptamana dupa aparitia zvonurilor la nivel nationala arata starea de concediu in care se afla opozitia. Redam in continuare scrisoarea pe care ar fi trebuit sa o publicam pe site in urma cu o saptamana, dar atunci nimeni nu s-a sinchisit sa o acorde:

[quote align=”center” color=”#999999″]
Distinşi colegi,

Un proverb românesc cuprinde în mod îndestulător modul în care USL a guvernat această ţară. Deşi a promis românilor lapte şi miere, le-a oferit doar nepăsare şi incompetenţă. Doar aşa se explică cum în timp ce casa arde, baba se piaptănă. În loc să guverneze, miniştrii USL se dau cu maşinile de raliu, joacă baschet sau fotbal. Iar românii, supuşi acestor spectacole, rămân şomeri. Nepăsarea şi incompetenţa USL închide fabrici. Luna trecută producătorul olandez, acţionar majoritar la Napolact, a închis fabrica de la Ţaga, judeţul Cluj, făcând să dispară de pe piaţă unul dintre cele mai vechi şi renumite branduri locale, dar şi româneşti – brânza de Năsal. Acum, în timp ce la televizor avem parte de circuri ieftine, cu iz sportiv, acelaşi producător olandez mai închide o fabrică de lactate, tot din judeţul Cluj, tot din brandul Napolact, respectiv unitatea din imediata vecinătate a municipiului Cluj-Napoca.
Este inadmisibil ca USL să lase să dispară vechile branduri şi să mai trimită direct încă 300 de persoane în şomaj şi indirect alte câteva sute!
Este inadmisibl ca USL să distrugă toate brandurile româneşti: Napolact, Oltchim, CFR.

Cerem USL să iasă din starea de pasivitate şi nepăsare şi să se implice, să guverneze, să ia decizii! Decizii corecte, în interesul românilor şi în sprijinul economiei![/quote]

De altfel, ne miram cumde Alin Tise a reusit sa trimita in acest inceput de vacanta parlamentara o declaratie politica fara nici o greseala, spre deosebire de colega sa din Parlament, deputatul PSD Aurelia Cristea care ofera Lectii de macroeconomie de la o aprozareasa analfabeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here