Ildiko Aslan, o pensionară în vârstă de 70 de ani, coboară cu dificultate scările care duc la demisolul Institutului de Medicină Legală din Cluj, sprijinită de braţul ginerelui său, Gelu Sand. În spatele lor aşteaptă doi poliţişti – bărbat şi femeie – de la Secţia de Poliţie Rurală Floreşti, sosiţi cu ordonanţă pentru ca Ildiko Aslan să poată fi consultată de către legişti. Totul, după ce femeia fusese bătută de un individ, care a şi „uşurat-o” de poşetă şi de suma de 150 de lei, chiar la intrarea în blocul în care locuieşte, în comuna Floreşti.

 

Ildiko Aslan pare demolată complet – atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Înfăţişare ei trădează totuşi că femeia care a intrat în sediul I.M.L. Cluj nu este o persoană oarecare, ci una de modă veche, cu “ştaif”. Povesteşte, cu patos, că un asemnea necaz cum este cel care i s-a întâmplat sâmbătă, 16 iulie, este total neaşteptat pentru ea şi constituie o „încununare” nefericită şi nedreaptă a unei vieţi de muncă cinstită. Mărturiseşte – la curiozitatea reporterului “Gazeta”, uimit de celebritatea numelui său – că este nepoată dinspre tată a renumitei Ana Aslan, medicul gerontolog care a adus o imensă faimă României prin unguentul  numit „Gerovital”. Mai spune că nu şi-a cunoscut  ilustra  rudenie – în schimb tatăl ei, bine de tot – şi a muncit ca şi confecţioneră la Fabrica de Tricotaje „Someşul” din Cluj, de unde s-a pensionat în anul 2000. Începe femeia, cu tremolo în glas, extrem de pătrunzător, în stilul vechilor înregistrări radiofonice ale lui George Călinescu, Vraca sau Titulescu: ”Sâmbătă seară, după orele 21.30 rămăsesem fără pic de cafea şi am ieşit până la magazinul din apropiere ca să-mi iau două pliculeţe de ness. Când m-am întors acasă şi am deschis uşa scării blocului, un tânăr care – se pare – mă aştepta mi-a tras doi pumni, cu o cruzime incredibilă, şi mi-a smuls geanta, după care s-a făcut nevăzut”. Intervine în discuţie şi ginerele femeii: „Avea, biata de ea în geantă două telefoane şi 150 de lei, iar norocul său a fost că a amânat pentru luni să-şi scoată de la poştă pensia, că altminteri poate rămânea şi fără ea. Am aflat mai târziu că poşeta i-a fost adusă la Postul de Poliţie din Floreşti, însă fără bani şi telefoane. Totodată am fost informaţi că există un suspect pe care poliţia speră să-l prindă în cel mai scurt timp, asta pentru că tâlharul a fost văzut de o vecină, care i-a făcut o descriere exactă în faţa poliţiştilor”. După ce consultul a avut loc, femeia şi ginerele său – însoţiţi de poliţiştii care i-au adus, cu amabilitate, pe cei doi, la Cluj-Napoca – au părăsit incinta I.M.L., nu înainte de a-şi lua rămas bun, în mod exagerat de ceremonios, aşa cum numai oamenii “vechi”  – victime sigure ale celor de azi – o pot face.

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 22:15, o femeie, în vârstă de 70 de ani, din Floreşti, a sesizat că a fost victima unei tâlhării. Femeia ar fi fost deposedată, prin violenţă, de geanta pe care o purta, în timp ce se deplasa pe strada Cetăţii, din Floreşti.

În cauză se continuă cercetările pentru identificarea celui în cauză  şi tragerea acestuia la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată”, a declarat pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.