După mai bine de o săptămână de la dezvăluirile Gazetei de Cluj, Dacian Cioloș vorbește pentru prima dată despre implicarea lui în PUNR și Junimea Uniunea Vatra Românească. Mai precis, într-un interviu acordat PressOne, Cioloș neagă public pentru a doua oară faptul că a fost președinte al PUNR Tineret sau că a cotizat la partid, insinuând faptul că documentele prezentate nu ar fi reale și că semnătura lui nu apare pe aceste documente. Ei bine, ne simțim datori să-i arătăm domnului Cioloș niște semnături din tinerețe.

Amintim că Gazeta de Cluj a demonstrat, cu documente, că pe vremea studenției, începând cu anul 1990 Dacian Cioloș a fost vicepreședintele Junimii Uniunea Vatra Românească și mai târziu, președintele organizației de tineret a Partidului Unității Naționale Române, o organizație politică ce făcea parte din structura PUNR.

Citește și: Naționalistul securist vopsit în tehnocrat. Dacian Cioloș a fost președintele PUNR Tineret și vicepreședinte al Junimii Uniunea Vatra Românească

În primă faza, Dacian Cioloș a susținut sus și tare pentru Gazeta de Cluj că nu a fost membru în PUNR ți nici în Junimea Uniunea Vatra Românească, însă a admis că a cochetat cu Junimea Uniunea Vatra Românească, dar că activitățile sale ”s-au rezumat la participarea la conferințe și evenimente culturale organizate de această fundație împreună cu alte organizații de tineret și studențești”. Ei bine, această declarație a domnului Cioloș este contrazisă inclusiv de o hotărâre judecătorească care arată că Dacian Cioloș a fost președintele comisiei de cenzori în anul 1990, ca mai apoi să ajungă vicepreședintele organizației. Cioloș avea funcții de conducere în Junimea Vatra Românească și nu era doar un simplu participant la conferințe sau evenimente culturale, așa cum el susține. Și-a pus semnătura!

 

Recent, într-un interviu acordat PressOne, Dacian Cioloș admite că a fost membru în organizația de tineret a Uniunii Vatra Românească: ”În Junimea Vatra Românească − da, am fost membru, așa cum au fost mulți studenți”.

 

Practic, pentru Gazeta de Cluj, Dacian Cioloș a negat faptul că a fost realmente membru în Junimea Uniunea Vatra Românească, însă întrebat de PressOne, la o săptămână distanță, acesta a recunoscut că a fost membru al organizației. Totuși nu vorbește de funcțiile de conducere pe care le avea. Concluziile le trageți dumneavoastră!

 

”Traiul bun și nesimțirea”

 

Nu știm dacă Dacian Cioloș a cotizat sau nu la PUNR, în schimb, un document prezentat în Gazeta de Cluj dovedește faptul că Cioloș a cotizat la Uniunea Vatra Românească, în calitate de membru al organizației. Documentul intitulat ”Tabel nominal cuprinzând membrii Uniunii Vatra Românească Cluj”, în antetul căruia este menționat ”taxa de înscriere și cotizație pe anul 1990” este însoțit de datele personale ale lui Dacian Cioloș (adresă, serie și număr de buletin) și de semnătura acestuia. Uniunea Vatra Românească nu a fost un partid politic, ci o organizație ce și-a coordonat activitățile cu PUNR, Uniunea fiind brațul politic al PUNR.

 

Îl cităm pe profesorul universitar doctor Gabriel Andreescu care spune în volumul ”Extremismul de dreapta în România” că ”cea mai consistentă, cea mai eficace și mai amenințătoare formă a extremismului în România a fost și rămâne ultranaționalismul. Organizația care a deschis această formă de extremism este Vatra Românească, înființată la Târgu Mureș la 1 februarie 1990. (…)  Înainte de alegerile din 20 mai 1990, Vatra Românească a creat PUNR”. Aici s-a dus cotizația lui Dacian Cioloș! Și și-a pus semnătura!

SCANARE GAZETA DE CJ (1)-page-001 (1)

Dovada că Dacian Ciolos a cotizat la Uniunea Vatra Românească, în calitate de membru (pozitia 47)

Totuși, în interviul acordat PressOne, Dacian Cioloș menționează că nu a plătit cotizație la niciun partid, făcând referire la PUNR, însă a uitat, așa cum ne-a obișnuit, să aducă lămuriri privind cotizația făcută la Uniunea Vatra Românească.

 

”Nu am nici o cerere de adeziune la vreun partid, nu am avut niciun carnet de partid, nu am plătit cotizație la niciun partid și nu am fost membru al niciunui partid”, spune Dacian Cioloș pentru PressOne.

 

De cine se teme Cioloș?

Stupefiant este faptul că Dacian Cioloș minte cu nerușinare în continuare și spune că nu a fost niciodată membru PUNR Tineret, când de fapt a fost președintele partidului. Gazeta de Cluj a arătat un document care atestă acest fapt, document despre care Dacian Cioloș insinuează că nu ar fi adevărat, așa cum aflăm din PressOne, informație preluată și de Adevărul. Este vorba despre ordinul de deplasare emis de PUNR filiala Cluj, prin care Dacian Cioloș a fost delegat să participe la Consiliul Național al Tineretului PUNR la București, în calitate de președinte al organizației, durata deplasării fiind din 06.07.1995 până în 09.07.1995. Documentul este însoțit de datele personale ale lui Dacian Cioloș, respectiv seria și numărul de buletin (date ce au fost verificate de către reporteri) și cele două semnături și ștampile ale celor două părți implicate, respectiv PUNR filiala Cluj și Consiliul Național.

ciolos pur

Ordinul de deplasare la București al lui Dacian Cioloș, în calitate de președinte al PUNR Tineret.

 

Dacian Cioloș insinuează că acest ordin de deplasare ar fi fals, deoarece semnătura lui nu apare în document, însă nici nu era nevoie. Potrivit legislației de la acea vreme, singurele semnături care erau necesare și care confirmă că documentul a fost emis este semnătura celui care emite și a celui care recepționează actul respectiv.

Îi împrospătăm memoria lui Dacian Cioloș și îi amintim că trei persoane au fost delegate să participe la Consiliul Național al Tineretului PUNR. însă doar două au ajuns la București, printre care și el.

Să insinuezi că documentul ar fi fals arată încă o dată lipsa de demnitate a fostului premier care se vrea președinte al României!

SCANARE GAZETA DE CJ-page-001 (1)

Structura de conducere a PUNR Tineret.

 

Vă prezentăm o parte din interviul lui Dacian Cioloș acordat PressOne:

PressOne: De curând, în presa locală din Cluj a apărut un articol cu documente datând din anii ’90, în care se spune că, în timp ce erați student la Cluj, ați fost vicepreședinte al Junimii Vatra Românească și apoi președintele organizației de tineret a PUNR – fostul Partid al Unității Naționale Române. De ce v-ați înscris în Junimea VR?

Dacian Cioloș: În primul rând, trebuie să spun că eu n-am fost membru de partid niciodată până acum.

Nu am nici o cerere de adeziune la vreun partid, nu am avut niciun carnet de partid, nu am plătit cotizație la niciun partid și nu am fost membru al niciunui partid.

PressOne: Acolo apare un ordin de deplasare cu numele dumneavoastră…

Dacian Cioloș: Ați văzut undeva semnătura mea, acolo?

PressOne: Deci spuneți că e o făcătură?

Dacian Cioloș:  Nu știu ce e cu acel document. Eu nu am fost membru de partid, nu am fost membru al PUNR-ului, nu am nici o solicitare de adeziune, nu am carnet de partid, nu am plătit cotizație niciodată.

În Junimea Vatra Românească − da, am fost membru, așa cum au fost mulți studenți. (…)

PressOne: Da, că sunteți racolat de serviciile franceze…

Dacian Cioloș: Cred că aceia care mă acuză ar trebui să se hotărască odată dacă sunt sorosist, vândut străinătății, sau sunt ultranaționalist extremist. Nu ştiu unde e coerenţa acestor oameni…

Domnule Cioloș, nu știm nici noi unde e coerența dumneavoastră…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here