Neurologul clujean Dafin Mureșanu a fost reales preşedinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare pentru încă doi ani. Faderația este cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării.
Realegerea cunoscutului neurolog român în funcţia de preşedinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Congresului EFNR care s-a derulat la Berlin, în format hibrid, și a reunit peste 1.000 de participanți din 55 de țări.
„Acordarea unui nou mandat în funcția de președinte de către membri EFNR mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă, realegerea mea într-o poziţie atât de importantă fiind rezultatul unei munci continue în echipă – atât la nivel naţional, cât şi internațional – și vine ca o reconfirmare a valorii proiectelor inițiate și aflate în curs de implementare, iar la nivelul EFNR vom continua, prin acelaşi efort susţinut de către întreaga echipă, să contribuim substanţial la dezvoltarea practicii, educației și cercetării în domeniul neuroreabilitării cu scopul final de a valida noi intervenții terapeutice pacienților noștri. Aceste intervenții sunt menite să acopere dimensiunile: fizică, cognitivă şi emoţională”, a declarat preşedintele EFNR, Prof. Dr. Dafin Mureşanu.
Potrivit unui comunicat transmis cotidianului Jurnalul, Prof. Dr. Mureşanu a coordonat, împreună cu Prof. Dr. Volker Homberg, președintele WFNR (World Federation for NeuroRehabilitation) și vicepreședinte al EFNR, „întregul pachet de programe educaţionale la nivel european în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a modulelor ce vizează neuroreabilitarea, de la cercetarea fundamentală şi până la implementarea soluţiilor inovative în practica clinică”.
Prof. Dr. Dafin Mureşanu este în prezent directorul Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca, membru corespondent al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România și preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.
Cu sediul permanent la Viena, EFNR are în componenţa sa membri din toate ţările Uniunii Europene, la care se adaugă şi alţi specialişti şi cercetători ştiinţifici în domeniul neurologiei din întreaga lume.